Πολιτική

Η Νέα Αριστερά στοχεύει σε εργαζόμενους και δυτικά προάστια

Η Νέα Αριστερά στοχεύει σε εργαζόμενους και δυτικά προάστια
Ατζέντα εργασιακών και περιοδείες στα δυτικά προάστεια προγραμματίζει η Νέα Αριστερά στοχεύοντας στην εκπροσώπηση της μεγάλης μάζας των μισθωτών, η οποία αντιμετωπίζει ραγδαία φτωχοποίηση εξαιτίας της ολοένα και μεγαλύτερης μείωσης της αγοραστικής αξίας του ημερομισθίου.

Σύμφωνα με πηγές του κόμματος, σε αυτή την κατεύθυνση, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, θα πραγματοποιήσει σήμερα και αύριο διήμερη περιοδεία σε Περιστέρι και Αιγάλεω, η οποία θα επικεντρωθεί κυρίως σε εργασιακούς χώρους.

Ανοιχτή εκδήλωση με πρωταγωνιστές εργαζόμενους στο Αιγάλεω

Επίσης, στην ίδια διπλή κοινωνική και γεωγραφική στόχευση, το Σάββατο το απόγευμα (19:00) θα λάβει χώρα και κεντρική εκδήλωση του κόμματος στην πλατεία Εσταυρωμένου στο Αιγάλεω, με τίτλο “Δουλειά, Μισθοί, Αξιοπρέπεια - Παίρνουμε τη ζωή μας πίσω". Εκτός από τον Αλέξη Χαρίτση, στην εκδήλωση θα μιλήσουν εργαζόμενοι από διάφορα εργασιακά περιβάλλοντα, σχετικά με τις συνθήκες που αντιμετωπίζει ο κόσμος της εργασίας. Συγκεκριμένα, οι εξής:

- Ελένη Βλάχου, ερευνήτρια με μπλοκάκι

- Μαρία Γεωργαρίου, εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας

- Φώτης Κουράκος, Πρόεδρο Σωματείου Εργαζομένων «Γιούλα»

- Τατιάνα Ντοσπινέσκο, εργαζόμενη στον επισιτισμό

- Γιώργος Παπαδημητρίου, Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Ταχυδρομικών και Ταχυμεταφορικών Επιχειρήσεων Αττικής- ΣΕΤΤΕΑ (Courier)

- Θέμης Αμπλάς, Υποψήφιος Ευρωβουλευτής Νέας Αριστεράς, μέλος ΔΣ ΓΣΕΕ, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας.

Crash test για επόμενες ανοιχτές συγκεντρώσεις

Η εν λόγω εκδήλωση, πέρα από τον κοινωνικό προσανατολισμό εκπροσωπήσεων που επιδιώκει η Νέα Αριστερά, θα γίνει λίγες μέρες πριν την πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ, ενώ παράλληλα θα αποτελέσει και σημαντικό τεστ για το κόμμα και συγκεκριμένα για τη δυνατότητα που έχει να προχωρά σε μεγάλες κινητοποιήσεις, δεδομένου ότι θα είναι σε ανοιχτό χώρο. Αν τα πράγματα εξελιχθούν όπως τα υπολογίζουν τα στελέχη του κόμματος, το οποίο διαθέτει σημαντική οργανωτική δύναμη στα Δυτικά Προάστια, τότε σε ανοιχτό χώρο θα πραγματοποιηθεί και η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου της Νέας Αριστεράς γύρω στα τέλη της επόμενης εβδομάδας, πιθανόν στο Κέντρο της Αθήνας.

Επιστήμονες και περιφέρεια στην επόμενη φουρνιά υποψηφίων

Σχετικά με το ζήτημα των ψηφοδελτίων, θα συνεδριάσει το Μεταβατικό Συντονιστικό το Σάββατο το πρωί προκειμένου να εγκρίνει την επόμενη 20άδα (περίπου), στην οποία αναμένεται να περιλαμβάνονται η συγγραφέας Μάρω Δούκα, ο επικεφαλής της ΜΕΘ του Ευαγγελισμού, Γιάννης Καλομενίδης και ο Άκης Σακισλόγλου. Επίσης, σε αυτή τη «φουρνιά» θα βρίσκονται και πρόσωπα από τις διάφορες περιφέρειες της χώρας, καθώς και επιστήμονες από ερευνητικά πεδία που αφορούν τα μεγάλα ερωτήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας και η Ευρώπη, όπως ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας, Νικήτας Μυλόπουλος, ο οποίος ειδικεύεται στο θέμα της διαχείρισης των υδάτων.

Επιστράτευση και πολιτικών στελεχών

Τέλος, στις αρχές προς μέσα της επόμενης εβδομάδας θα ανακοινωθεί και η τελευταία 10αδα υποψηφίων στην οποία η Νέα Αριστερά προσανατολίζεται αν επιστρατεύσει και ορισμένα αμιγώς πολιτικά πρόσωπα από το δυναμικό της.