Πολιτική Απορρήτου

27/06 / 2022 15:08

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Η Opinionpost AE ( dikaiologitika.gr, dnews.gr, theissue.gr ) επιχειρεί με σεβασμό στις αρχές της ιδιωτικότητας, της δεοντολογίας και της υπεύθυνης επεξεργασίας. Καθώς αλλάζει το περιβάλλον τεχνολογικά ή θεσμικά, προσαρμοζόμαστε και ακολουθούμε τα πρότυπα ανάληψης ευθυνών για την ιδιωτικότητα. Με βάση τις δεοντολογικές κατευθύνσεις του κλάδου τω δημοσιογράφων και τον Κώδικα της ΕΝΕΔ, η στάθμιση μεταξύ των δυο, μη απόλυτων, δικαιωμάτων γίνεται πάντα με αίσθημα ευθύνης και γνώμονα το Δημόσιο Συμφέρον ώστε η ελευθερία της έκφρασης να μην περιορίζεται παρά μόνον για λόγους σεβασμού της προσωπικών ζωής των υποκειμένων των δεδομένων.

Η Πολιτική αυτή καθορίζει τα πρότυπά μας για την προστασία των Προσωπικών Δεδομένων. Ισχύουν για τις επεξεργασίες προσωπικών πληροφοριών:

  • Προωθητικές και εμπορικές δραστηριότητες :αξιολόγηση επισκεπτών ιστοτόπου/ διαφήμιση, μάρκετινγκ / επικοινωνία με τους πελάτες μας, το κοινό και άλλους τελικούς χρήστες των υπηρεσιών μας / χορηγία / αξιολόγηση συνεργατών / συμμόρφωση με τις σχετικές νομικές, ρυθμιστικές ή δεοντολογικές απαιτήσεις.
  • Εταιρική υποστήριξη:εργασιακές σχέσεις / παροχές προς εργαζομένους / διεξαγωγή αξιολογήσεων της απόδοσης / παροχή εκπαίδευσης / διεξαγωγή πειθαρχικών διαδικασιών / διαχείριση ανησυχιών σχετικά με την δεοντολογία και την ιδιωτικότητα / διαχείριση και εξασφάλιση των φυσικών και εικονικών μας περιουσιακών στοιχείων και υποδομών / προμήθεια και πληρωμή για προϊόντα και υπηρεσίες / πλήρωση των δεσμεύσεών μας σχετικά με το περιβάλλον, την υγεία και ασφάλεια και την εταιρική ευθύνη / επικοινωνία με τα μέσα ενημέρωσης / και συμμόρφωση με τις σχετικές νομικές, ρυθμιστικές ή δεοντολογικές απαιτήσεις.

Η παρούσα Πολιτική ισχύει επίσης και για όλα τα άτομα των οποίων τα δεδομένα επεξεργαζόμαστε, συμπεριλαμβανομένων, αλλά χωρίς να περιορίζεται σε κοινό, πελάτες, υποψήφιους, τωρινούς και πρώην εργαζόμενους και τους εξαρτωμένους τους, συνεργάτες, κρατικούς υπαλλήλους και άλλους ενδιαφερόμενους. Όλοι οι Εργαζόμενοι της Opinionpost AE έχουν ουσιώδεις ευθύνες σχετικά με την ιδιωτικότητα. Αναγνωρίζουμε ότι ακούσια σφάλματα και εσφαλμένη κρίση σχετικά με την προστασία των δεδομένων μπορούν να προκαλέσουν κινδύνους για την ιδιωτικότητα των ανθρώπων. Κάθε εργαζόμενος είναι υπεύθυνος για την κατανόηση και τήρηση των υποχρεώσεων του.

Οι Αξίες μας σχετικά με την Ιδιωτικότητα

Τηρούμε τις αξίες μας σχετικά με την ιδιωτικότητα σε κάθε τι που κάνουμε και που περιλαμβάνει ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένου του πώς εφαρμόζουμε τα πρότυπα ιδιωτικότητας. Προσπαθούμε σκληρά να σεβόμαστε την οπτική και τα ενδιαφέροντα των ατόμων και να είμαστε δίκαιοι και διαφανείς στο πώς χρησιμοποιούμε και μοιραζόμαστε πληροφορίες σχετικά με αυτά. Γνωρίζουμε ότι η εμπιστοσύνη είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία της αποστολής μας. Κατανοούμε ότι η κακή χρήση των πληροφοριών που σχετίζονται με ανθρώπους μπορεί να δημιουργήσει απτές και άυλες βλάβες για τα άτομα, και έτσι προσπαθούμε να αποτρέπουμε φυσικές, οικονομικές βλάβες, βλάβες στην υπόληψή τους ή άλλου είδους βλάβες που σχετίζονται με την ιδιωτικότητα. Οι νόμοι και οι κανονισμοί δε συνάδουν πάντα με τις ραγδαίες εξελίξεις της τεχνολογίας, της ροής δεδομένων και των συσχετιζόμενων  αλλαγών στους κινδύνους και τις προσδοκίες της ιδιωτικότητας. Έτσι προσπαθούμε σκληρά να συμμορφωνόμαστε με το πνεύμα και τους κανονισμούς της ιδιωτικότητας και των νόμων της προστασίας δεδομένων με τρόπο που επιδεικνύει συνέπεια και λειτουργική επάρκεια για τις επιχειρηματικές μας δράσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

1.      Οι 8 αρχές ιδιωτικότητας που περιγράφονται παρακάτω, συνοψίζουν τα πρότυπα ιδιωτικότητας και τις βασικές προϋποθέσεις για επεξεργασίες, δραστηριότητες και τις υποστηρικτικές τους τεχνολογίες σε υψηλό επίπεδο.

Αρχή Ιδιωτικότητας

Οι βασικές δεσμεύσεις μας

1. Αναγκαιότητα – Πριν τη συλλογή, χρήση ή διανομή Προσωπικών Δεδομένων, καθορίζουμε τον ειδικό, έννομο επιχειρησιακό σκοπό για τον οποίο αυτό είναι απαραίτητο.

●        Καθορίζουμε και καταγράφουμε το χρονικό διάστημα για το οποίο τα Προσωπικά Δεδομένα χρειάζονται για τους καθορισμένους αυτούς επιχειρησιακούς σκοπούς.

●        Δε συλλέγουμε περισσότερα Προσωπικά Δεδομένα από ότι χρειάζεται και για περισσότερο χρονικό διάστημα από αυτό που είναι απαραίτητο.

●        Ανωνυμοποιούμε τα δεδομένα όταν οι επιχειρησιακές απαιτήσεις καθιστούν αναγκαίο οι πληροφορίες σχετικά με τη δραστηριότητα ή διεργασία να παρακρατούνται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

●        Εξασφαλίζουμε ότι αυτές οι αναγκαίες απαιτήσεις έχουν ενσωματωθεί στις όποιες υποστηρικτές τεχνολογίες και ότι έχουν ενημερωθεί τα τρίτα πρόσωπα που υποστηρίζουν τη δραστηριότητα ή την επεξεργασία.

2. Δικαιοσύνη – Δεν επεξεργαζόμαστε Προσωπικά Δεδομένα με τρόπους που είναι άδικοι για τα άτομα.

●        Καθορίζουμε το εάν η προτεινόμενη συλλογή, χρήση ή άλλης μορφής επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων αποτελεί κίνδυνο για υπαρκτή ή ακαθόριστη βλάβη σε άτομα.

●        Εάν η φύση των δεδομένων, οι τύποι ανθρώπων ή η δραστηριότητα περιέχουν έναν εγγενή κίνδυνο υπαρκτών ή ακαθόριστων βλαβών σε άτομα, εξασφαλίζουμε ότι ο κίνδυνος βλαβών δεν υπερτερεί σε σχέση με τα αντίστοιχα οφέλη για τα άτομα αυτά.

●        Στις περιπτώσεις που ο κίνδυνος είναι αντιστρόφως ανάλογος των οφελών για τα άτομα, επεξεργαζόμαστε τα Ευαίσθητα ή Προσωπικά Δεδομένα μόνο με την ξεκάθαρη συναίνεση των ατόμων ή όπως απαιτείται ή επιτρέπεται ρητά από τους υφιστάμενους νόμους.

●        Καταγράφουμε την ανάλυση των κινδύνων και σχεδιάζουμε τους όποιους απαιτούμενους μηχανισμούς για την απόκτηση και καταγραφή στοιχείων που αποδεικνύουν τη συναίνεση.

3. Διαφάνεια – Δεν επεξεργαζόμαστε Προσωπικά Δεδομένα με τρόπους ή σκοπούς που δεν είναι διαφανείς.

●        Όλα τα άτομα των οποίων Προσωπικά Δεδομένα επεξεργάζονται με την παρούσα Πολιτική θα έχουν το δικαίωμα σε αντίγραφο της παρούσας Πολιτικής.

●        Όταν συλλέγονται Προσωπικά Δεδομένα απευθείας από άτομα, τα ενημερώνουμε μέσω μιας ξεκάθαρης, ευδιάκριτης, και εύκολα προσβάσιμης ειδοποίησης ιδιωτικότητας ή με παρόμοια μέσα, προτού συλλέξουμε τις πληροφορίες για (1) την εταιρική οντότητα ή οντότητες που είναι υπεύθυνες για την επεξεργασία, (2) τον τύπο των δεδομένων που θα συλλεχθεί, (3) τους σκοπούς για τους οποίους θα χρησιμοποιηθούν, (4) το με ποιόν θα μοιραστούν, συμπεριλαμβανομένων τυχόν απαιτήσεων να αποκαλυφθούν Προσωπικά Δεδομένα μετά από έννομες αιτήσεις από κρατικές αρχές, (5) το πόσο χρονικό διάστημα θα παρακρατηθούν, (6) τον τρόπο με τον οποίο τα άτομα μπορούν να κάνουν ερωτήσεις, να εκφράσουν ανησυχία ή να εξασκήσουν τα δικαιώματά τους σχετικά με τα δεδομένα, και (7) τον ηλεκτρονικό σύνδεσμο της παρούσας Πολιτικής, όπου αυτό είναι δυνατό και κατάλληλο.

●        Όταν συλλέγονται Προσωπικά Δεδομένα από άλλες πηγές και όχι απαραίτητα υπό τη διεύθυνση της εταιρίας μας, προτού αποκτηθούν τα δεδομένα, εξακριβώνουμε γραπτώς ότι ο πάροχος των δεδομένων έχει ενημερώσει τα άτομα για τους τρόπους και τους σκοπούς με τους οποίους η εταιρία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες. Εάν η γραπτή εξακρίβωση δε δύναται να αποκτηθεί από τον πάροχο, χρησιμοποιούμε μόνο ανώνυμα δεδομένα, ή πριν χρησιμοποιήσουμε Προσωπικά Δεδομένα, ενημερώνουμε τα άτομα που επηρεάζονται μέσω μιας ειδοποίησης ιδιωτικότητας ή με παρόμοια μέσα για (1) την εταιρική οντότητα ή οντότητες που είναι υπεύθυνες για την επεξεργασία, (2) τον τύπο των δεδομένων που θα συλλεχθεί, (3) τους σκοπούς για τους οποίους θα χρησιμοποιηθούν, (4) το με ποιόν θα μοιραστούν, συμπεριλαμβανομένων τυχόν απαιτήσεων να αποκαλυφθούν Προσωπικά Δεδομένα μετά από έννομες αιτήσεις από κρατικές αρχές, (5) το πόσο χρονικό διάστημα θα παρακρατηθούν, (6) τον τρόπο με τον οποίο τα άτομα μπορούν να κάνουν ερωτήσεις, να εκφράσουν ανησυχία ή να εξασκήσουν τα δικαιώματά τους σχετικά με τα δεδομένα, και (7) τον ηλεκτρονικό σύνδεσμο της παρούσας Πολιτικής, όπου αυτό είναι δυνατό και κατάλληλο.

●        Εξασφαλίζουμε ότι οι απαραίτητοι μηχανισμοί διαφάνειας, συμπεριλαμβανομένων, όπου είναι δυνατό, μηχανισμών που υποστηρίζουν τα αιτήματα ατομικών δικαιωμάτων, εισάγονται στις υποστηρικτικές τεχνολογίες, και ότι τα τρίτα πρόσωπα που υποστηρίζουν την δραστηριότητα ή επεξεργασία δεν επεξεργάζονται ατομικά δεδομένα με τρόπους που δεν συνάδουν με το τι έχει ειπωθεί στα άτομα, μέσω της ειδοποίησης ιδιωτικότητας ή άλλων επαληθεύσιμων μέσων, για το πώς εμείς και άλλοι που εργάζονται για εμάς θα χρησιμοποιήσουμε τα δεδομένα.

4. Περιορισμός Σκοπού – Χρησιμοποιούμε Προσωπικά Δεδομένα μόνο σε συμφωνία με τις αρχές της Αναγκαιότητας και της Διαφάνειας.

●        Εάν ταυτοποιηθούν νέοι εύλογοι εταιρικοί σκοποί για Προσωπικά Δεδομένα που έχουν ήδη συλλεχθεί, εξασφαλίζουμε ότι, είτε ο νέος εταιρικός σκοπός (συμπεριλαμβανομένου ενός ουσιαστικά παρόμοιου σκοπού) είναι συμβατός με τον σκοπό όπως αυτός περιγράφεται στην ειδοποίηση ιδιωτικότητας ή άλλου μηχανισμού διαφάνειας που παρασχέθηκε προηγούμενα στο άτομο, είτε αποκτούμε τη συναίνεση του ατόμου για τη νέα χρήση των Προσωπικών του Δεδομένων.

●        Δεν εφαρμόζουμε την παραπάνω αρχή σε ανώνυμα δεδομένα ή όπου χρησιμοποιούμε Προσωπικά Δεδομένα αποκλειστικά και μόνο για σκοπούς ιστορικής και επιστημονικής έρευνας και δημοσιογραφικής επεξεργασίας.

●        Εξασφαλίζουμε ότι οι περιορισμοί λόγω περιορισμού σκοπού έχουν ενσωματωθεί στις υποστηρικτικές τεχνολογίες.

5. Ποιότητα Δεδομένων – Διατηρούμε τα Προσωπικά Δεδομένα ακριβή, ολόκληρα και ενημερωμένα, και σε συμφωνία με την επιθυμητή χρήση τους.

●        Εξασφαλίζουμε ότι οι μηχανισμοί περιοδικού ελέγχου δεδομένων έχουν ενσωματωθεί στις υποστηρικτικές τεχνολογίες για να επικυρώνουν την ακρίβεια των δεδομένων σε σχέση με την πηγή και τα κατάντη συστήματα.

●        Εξασφαλίζουμε ότι τα Ευαίσθητα Δεδομένα επικυρώνονται ως ακριβή και ενήμερα πριν τη χρήση, αξιολόγηση, ανάλυση, αναφορά ή άλλη επεξεργασία τους η οποία ενέχει τον κίνδυνο της αδικίας για τα άτομα εάν χρησιμοποιούνται ανακριβή ή μη επίκαιρα δεδομένα.

●        Όταν συμβαίνουν αλλαγές στα Προσωπικά Δεδομένα από την εταιρία μας ή τρίτα πρόσωπα που εργάζονται για την εταιρία μας, εξασφαλίζουμε ότι αυτές οι αλλαγές επικοινωνούνται εγκαίρως όπου αυτό είναι λογικώς δυνατό.

6. Ασφάλεια – Ενσωματώνουμε δικλείδες ασφαλείας για να προστατέψουμε τα Προσωπικά Δεδομένα και τα Ευαίσθητα Δεδομένα από απώλεια, εσφαλμένη χρήση, και μη εγκεκριμένη πρόσβαση, αποκάλυψη ή καταστροφή.

●        Εφαρμόζουμε πρόγραμμα ασφάλειας πληροφοριών και εφαρμόζουμε ελέγχους ασφαλείας οι οποίοι βασίζονται στην ευαισθησία των πληροφοριών και το μέγεθος του κινδύνου της δραστηριότητας, λαμβάνοντας υπόψη τις βέλτιστες πρακτικές της σύγχρονης τεχνολογίας και το κόστος της εφαρμογής. 

7.  Μεταφορά Δεδομένων – Είμαστε υπεύθυνοι για τη διατήρηση της ασφάλειας της ιδιωτικότητας των Προσωπικών Δεδομένων όταν αυτά μεταφέρονται από ή προς άλλους οργανισμούς ή σύνορα κρατών.

Μεταφέρουμε μόνο Προσωπικά Δεδομένα ή επιτρέπουμε να υποστούν επεξεργασία από τρίτα πρόσωπα εάν οι ακόλουθες προϋποθέσεις πληρούνται, και είμαστε υπεύθυνοι για την εξασφάλιση ότι τα τρίτα πρόσωπα που συνεργαζόμαστε πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις:

●        Εάν ο ρόλος του τρίτου προσώπου είναι να επεξεργάζεται Προσωπικά Δεδομένα για ή εκ μέρους της Opinionpost AE, προτού το τρίτο πρόσωπο ή οντότητα λάβει τα Προσωπικά Δεδομένα, αποκτούμε εγγυήσεις μέσω συμβολαίου από αυτά τα τρίτα μέρη.

●        Εάν ο ρόλος του τρίτου είναι να παρέχει Προσωπικά Δεδομένα στην εταιρεία μας, προτού αποκτήσουμε τα Προσωπικά Δεδομένα από το τρίτο πρόσωπο, εξασφαλίζουμε ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις Διαφάνειας για τη συλλογή Προσωπικών Δεδομένων από άλλες πηγές και όχι ειδικά υπό την επίβλεψη της εταιρίας μας, και αποκτούμε εγγυήσεις μέσω συμβολαίου από το τρίτο πρόσωπο ότι δεν παραβιάζει κάποιο Νόμο ή τα δικαιώματα οποιουδήποτε τρίτου προσώπου με την παροχή Προσωπικών Δεδομένων στην εταιρία μας.

●        Εάν ο ρόλος του τρίτου είναι να λαμβάνει από την εταιρία μας δεδομένα για επεξεργασία που δεν είναι ειδικά υπό την εποπτεία της εταιρείας μας, προτού παραδώσουμε τα δεδομένα στο τρίτο πρόσωπο, εξασφαλίζουμε ότι τα δεδομένα έχουν υποστεί ανωνυμοποίηση, και αποκτούμε γραπτές εγγυήσεις.

9.  Νομικά Επιτρεπτό – Επεξεργαζόμαστε Προσωπικά Δεδομένα μόνο εάν πληρούν οι απαιτήσεις της ισχύουσας νομοθεσίας.

●        Ενώ οι άλλες 7 αρχές ιδιωτικότητας, καθώς και οι προϋποθέσεις των Ατομικών Δικαιωμάτων που περιγράφονται παρακάτω, έχουν ως σκοπό να εξασφαλίσουν ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις για τους περισσότερους νόμους σχετικά με την ιδιωτικότητα και την προστασία δεδομένων που εφαρμόζονται στον κλάδο μας ανά τον κόσμο, σε ορισμένες χώρες χρειάζεται να πληρούμε επιπρόσθετες προϋποθέσεις, συμπεριλαμβανομένων, αλλά χωρίς να περιορίζονται σε:

1.      Όπου απαιτείται, θα αποκτούμε συγκεκριμένες μορφές συναίνεσης για επεξεργασία συγκεκριμένων Προσωπικών Δεδομένων.

2.      Όπου απαιτείται, θα καταχωρούμε την επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων με την εφαρμοστέα ρυθμιστική αρχή ιδιωτικότητας ή προστασίας δεδομένων.

3.      Όπου απαιτείται, θα περιορίζουμε επιπλέον τις περιόδους παρακράτησης δεδομένων για τα Προσωπικά Δεδομένα.

4.      Όπου απαιτείται, θα εισερχόμαστε σε συμφωνίες που περιλαμβάνουν ειδικές ρήτρες συμβολαίων, συμπεριλαμβανομένων συμφωνιών για δια-συνοριακές μεταφορές δεδομένων σε τρίτα μέρη.

5.      Όπου απαιτείται, θα αποκαλύπτουμε προσωπικά δεδομένα μετά από έννομα αιτήματα των δημοσίων αρχών, συμπεριλαμβανομένης της ικανοποίησης αιτημάτων που σχετίζονται με την εθνική ασφάλεια ή τις αρχές ασφαλείας.

●        Σε περίπτωση σύγκρουσης μεταξύ της παρούσας Πολιτικής και της υπάρχουσας νομοθεσίας, το πρότυπο που παρέχει περισσότερη προστασία στα άτομα θα υπερισχύσει.

2. Θα απευθυνόμαστε έγκαιρα σε αιτήματα σχετικά με τα ατομικά δικαιώματα για πρόσβαση, διόρθωση, τροποποίηση ή διαγραφή Προσωπικών Δεδομένων ή ένσταση στην επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων.

  • Πρόσβαση, Διόρθωση και Διαγραφή– Τα άτομα έχουν το δικαίωμα στην πρόσβαση Προσωπικών Δεδομένων σχετικά με αυτά, και στην διόρθωση, τροποποίηση ή διαγραφή Προσωπικών Δεδομένων που είναι ανακριβή, ελλιπή ή απαρχαιωμένα.
  • Επιλογή– Σε συμφωνία με τις αρχές ιδιωτικότητας για «Σεβασμό» και «Εμπιστοσύνη», εγκρίνουμε τις ατομικές αιτήσεις ένστασης στην επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων, συμπεριλαμβανομένης, αλλά χωρίς να περιορίζεται σε, την επιλογή μη συμμετοχής σε προγράμματα ή δραστηριότητες στις οποίες τα άτομα είχαν προηγουμένως συμφωνήσει να συμμετέχουν, την επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων σχετικά με αυτά για σκοπούς απευθείας μάρκετινγκ για επικοινωνία που στοχεύει σε αυτά και που βασίζεται σε Προσωπικά Δεδομένα, και για κάθε αξιολόγηση ή λήψη αποφάσεων σχετικά με αυτά, η οποία έχει τη δυνατότητα να τα επηρεάσει σημαντικά, και που γίνεται μέσω της χρήσης αλγορίθμων ή αυτοματοποίησης.
  • Εκτός και όπου απαγορεύεται από τη Νομοθεσία, μπορεί να αρνηθούμε την επιλογή όπου μια συγκεκριμένη αίτηση δύναται να παρακωλύσει την ικανότητα της εταιρείας να: (1) συμμορφωθεί με τη Νομοθεσία ή μια ηθική υποχρέωση, συμπεριλαμβανομένης της περίπτωσης να είμαστε υποχρεωμένοι να αποκαλύψουμε προσωπικά δεδομένα ως απάντηση σε έννομα αιτήματα των δημοσίων αρχών, εξαιτίας προϋποθέσεων των αρχών ασφαλείας ή της εθνικής ασφάλειας, (2) να διερευνήσει, να αμυνθεί ή να ζητήσει νομικές αξιώσεις, και (3) να συνάψει συμβόλαια, να διαχειριστεί σχέσεις, ή να επιτελέσει άλλες επιτρεπόμενες επαγγελματικές δραστηριότητες που συνάδουν με τις αρχές της Διαφάνειας και του Περιορισμού του Σκοπού και που εισήχθησαν βάση των δεδομένων των ατόμων που σχετίζονται με αυτά. Εντός δεκαπέντε εργάσιμων ημερών από την όποια απόφαση άρνησης αιτήματος επιλογής σε συμφωνία με την παρούσα Πολιτική, θα καταγράψουμε και θα επικοινωνήσουμε την απόφαση στο αιτώντα.

3. Θα απαντάμε έγκαιρα στις ερωτήσεις που σχετίζονται με την ιδιωτικότητα, παράπονα, ανησυχίες και το όποιο τυχόν Συμβάν Ιδιωτικότητας ή Συμβάν Ασφαλείας.

  • Οποιοδήποτε άτομο, του οποίου τα Προσωπικά Δεδομένα επεξεργαζόμαστε εντός των πλαισίων της παρούσας Πολιτικής, δύναται να θέσει ερωτήσεις, να κάνει παράπονα ή να εκφράσει ανησυχίες στην εταιρία μας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένου του αιτήματος παροχής λίστας όλων των θυγατρικών της εταιρίας μας που υπόκεινται στην παρούσα Πολιτική. Αναμένουμε ότι οι εργαζόμενοί μας, και τα λοιπά άτομα που εργάζονται για λογαριασμό της εταιρίας μας, θα παρέχουν έγκαιρη ειδοποίηση εάν έχουν λόγο να πιστεύουν ότι ένας εφαρμοστέος νόμος δύναται να τους εμποδίσει από το να συμμορφωθούν με την παρούσα Πολιτική.
  • με email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • με ταχυδρομείο: Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων Κλεάνθους 8 Ηλιούπολη Αθήνα ΤΚ:16346
  • Οι εργαζόμενοι και οι συνεργάτες της Εταιρείας είναι υποχρεωμένοι να ενημερώνουν εγκαίρως τον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων, για τις οποιεσδήποτε ερωτήσεις, παράπονα ή ανησυχίες σχετικά με τις πρακτικές ιδιωτικότητας της εταιρίας μας.
  • Ο Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων θα ελέγχει και θα διερευνά, ή θα συνεργάζεται με τη Νομική Υπηρεσία για να διερευνά, όλα τα ερωτήματα, παράπονα ή ανησυχίες που σχετίζονται με τις πρακτικές ιδιωτικότητας της εταιρίας μας, είτε αυτά ελήφθησαν απευθείας από τους εργαζομένους μας ή από άλλα άτομα ή τρίτα πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένων, αλλά χωρίς να περιορίζονται σε, ρυθμιστικές υπηρεσίες, υπαλλήλους ανάληψης ευθυνών ή άλλες κρατικές αρχές.
  • Ο Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων, σε συνεργασία με τη Νομική Υπηρεσία , θα συνεργαστεί με την Εποπτική Αρχή ( Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα) στο πλαίσιο οποιασδήποτε επιθεώρησης, ελέγχου ή έρευνας.
  • Για παράπονα τα οποία δε δύναται να επιλυθούν μεταξύ τηςOpinionpost AE και του ατόμου που έκανε το παράπονο, η Εταιρεία έχει συμφωνήσει να συμμετάσχει στις παρακάτω διεργασίες επίλυσης διενέξεων, στη διερεύνηση και επίλυση παραπόνων για την επίλυση διενέξεων σχετικών με την παρούσα Πολιτική.
  • σε δικαστήρια ή στην αρχή προστασίας δεδομένων της χώρας της ΕΟΖ από την οποία τα Προσωπικά τους Δεδομένα μεταφέρθηκαν, ή
  • σε Ελληνικά δικαστήρια ή στην Ελληνική Αρχή Προστασίας Δεδομένων.
  • Η εταιρεία μας θα απαντήσει στο άτομο ή την οντότητα που έθεσε το ερώτημα, παράπονο ή ανησυχία στην εταιρία μας εντόςτριάντα (30) ημερολογιακών ημερών εκτός και κάποιος Νόμος ή αιτών/τρίτο πρόσωπο απαιτεί απάντηση σε μικρότερο χρονικό διάστημα ή εκτός και οι συνθήκες απαιτούν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, και στην περίπτωση αυτή το άτομο ή το τρίτο πρόσωπο θα ειδοποιηθεί γραπτώς.

Αλλαγές στην παρούσα Πολιτική

Η παρούσα Πολιτική δύναται να αναθεωρηθεί περιστασιακά, σε συμφωνία με τις απαιτήσεις της υπάρχουσας νομοθεσίας. Οποτεδήποτε η παρούσα Πολιτική αλλάζει με φυσικό τρόπο, θα αναρτάται μια ειδοποίηση στην ιστοσελίδα της εταιρίας μας για 60 ημέρες.

Ημερομηνία ισχύος 27/6/2023

Τελευταία τροποποίηση στις 27/06/2023 - 15:24

Η Επικαιρότητα Τώρα