Life

Αυτές είναι πέντε συνήθειες που αν τις υιοθετήσεις θα ξυπνάς με καλύτερη διάθεση

Αυτές είναι πέντε συνήθειες που αν τις υιοθετήσεις θα ξυπνάς με καλύτερη διάθεση Φωτογραφία: PEXELS
Το ξύπνημα για κάποιους φαίνεται «Γολγοθάς» ειδικά τώρα που οι θερμοκρασίες πέφτουν και τα πρωινά είναι πιο σκοτεινά.

Είναι γεγονός πως απαιτείται περισσότερη ενέργεια για να σηκωθούμε από το κρεβάτι.

Παρόλα αυτά μην απογοητεύεσαι καθώς μπορείς να αφήσεις το ζεστό και χουζούρικο κρεβάτι σου αν προσθέσεις 5 συνήθειες στην πρωινή σου ρουτίνα.

Οπότε αν ξυπνάς με κακή διάθεση, κουρασμένη ή νιώθεις κουρασμένη δοκίμασε αυτές τις συνήθειες καθώς δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

1. Τραγούδησε ένα τραγούδι

Σύμφωνα με έρευνες, υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι το τραγούδι απελευθερώνει σημαντικούς νευροδιαβιβαστές που τονώνουν τη διάθεση, όπως οι ενδορφίνες, η σεροτονίνη και η ντοπαμίνη, που προάγουν τα συναισθήματα ευεξίας.

Πρόσθεσε σε αυτό τις ενδορφίνες που απελευθερώνονται από τη φυσική επίδραση του οξυγόνου που διοχετεύεται στην κυκλοφορία του αίματος.

Επίσης βελτιώνεται η μνήμη και η συνολική γνωστική λειτουργία, ένας βασικός λόγος για τον οποίο το τραγούδι συχνά έχει εξέχουσα θέση στις θεραπείες άνοιας.

Ένα πρωινό άσμα μπορεί επίσης να σε ανακουφίσει από το άγχος, επειδή βασίζεται στη βαθιά, διαφραγματική αναπνοή που ενεργοποιεί το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα, βοηθώντας στην επιβράδυνση του καρδιακού ρυθμού, στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και στη μείωση των επιπέδων κορτιζόλης.

Διαβάστε τους υπόλοιπους τρόπους στο TheIssue.gr.