Διεθνή

Ο Ραμζάν Καντίροφ κάνει βάρη στο γυμναστήριο, για να πείσει ότι δεν είναι άρρωστος

Ο Ραμζάν Καντίροφ κάνει βάρη στο γυμναστήριο, για να πείσει ότι δεν είναι άρρωστος
Η απάντηση του Ραμζάν Καντίροφ στο νέο δημοσίευμα για την υγεία του ήταν ένα βίντεο από το γυμναστήριο.

Σε μια προφανή προσπάθεια να απαντήσει στις φήμες ότι είναι άρρωστος, ο Ραμζάν Καντίροφ δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο σηκώνει βάρη στο γυμναστήριο.

Η Novaya Gazeta έγραψε τη Δευτέρα ότι ο ηγέτης της Τσετσενίας έχει διαγνωστεί εδώ και πέντε χρόνια με νεκρωτική παγκρεατίτιδα. Εξαιτίας της επιδείνωσης της κατάστασής του, το Κρεμλίνο άρχισε να ψάχνει τον διάδοχό του, προκειμένου να διατηρηθεί η σταθερότητα στην Τσετσενία, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Λίγες ώρες μετά το δημοσίευμα, ο Ραμζάν Καντίροφ ανάρτησε βίντεο που τον δείχνει στο γυμναστήριο. Φορώντας μπλε φόρμα και Nike παπούτσια- μάλιστα για κάποιο λόγο η κάμερα κάνει κοντινό σε αυτά- ο 47χρονος σηκώνει βάρη και παλεύει με κάποιον από τη συνοδεία του.

«Μια φορτωμένη ημέρα έκλεισε με γυμναστική και θετικότητα. Η γυμναστική δεν βελτιώνει μόνο το σώμα αλλά και τη διάθεσή σας. Να θυμάστε ότι η φροντίδα της υγείας σας είναι μια επένδυση για το μέλλον σας», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανάρτηση.

{https://youtu.be/NsgDXN0pO1s?t=37}

Εδώ και μήνες κυκλοφορούν μήνες για την υγεία του 47χρονου, ο οποίος κατηγορείται για σοβαρότατες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Παρά την επιμονή του ότι είναι απόλυτα υγιής, πέρυσι εμφανίστηκε αρκετές φορές δημοσίως με πρησμένο πρόσωπο, να μπερδεύει τα λόγια του ή να δυσκολεύεται να κρατήσει ανοιχτά τα μάτια του.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο οι γιατροί τον έβαλαν σε τεχνητό κώμα, έπειτα από υπερβολική δόση ηρεμιστικών, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Novaya Gazeta.

Εν μέσω των φημών για την υγεία του, ο Ραμζάν Καντίροφ έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία για την εδραίωση του ελέγχου του στην περιοχή και την προετοιμασία της επόμενης γενιάς της δυναστείας του.

Για αυτό τον λόγο έδωσε βραβεία και προαγωγές στα παιδιά του. Για παράδειγμα, ο 15χρονος Άνταμ διορίστηκε επικεφαλής της φρουράς του πατέρα του και ο μεγαλύτερος γιος του δικτάτορα, ο 17χρονος Ακμάρ, επισκέφθηκε το Κρεμλίνο πέρυσι για ένα ασυνήθιστο τετ α τετ με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.