Πολιτική

Βασιλειάδης - Σκανδαλίδης υπέρ της πρότασης Ζαχαριάδη για κοινό ψηφοδέλτιο

Βασιλειάδης - Σκανδαλίδης υπέρ της πρότασης Ζαχαριάδη για κοινό ψηφοδέλτιο
Εάν το εκλογοδικείο αποφασίσει την έκπτωση των 12 βουλευτών των Σπαρτιατών και διατάξει επαναληπτικές εκλογές - «Να πάρει θέση ο Κασσελάκης» δηλώνει ο Σκανδαλίδης.

Υπέρ της πρότασης του Κώστα Ζαχαριάδη που έγινε μέσω του Dnews για κοινό ψηφοδέλτιο των προοδευτικών δυνάμεων αν υπάρξουν επαναληπτικές εκλογές για τις έδρες των Σπαρτιατών τάσσονται πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ!

Υπέρ της συνεργασίας τάχθηκε ο Γιώργος Βασιλειάδης, έως πρόσφατα αναπληρωτής γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (παραιτήθηκε μετά από διαφωνίες του για την κατάσταση στην Κουμουνδούρου υπό την ηγεσία Κασσελάκη), δηλώνοντας πως η συζήτηση για ευρύτερες συνεργασίες στον προοδευτικό χώρο θα πρέπει να ανοίξει σίγουρα μετά τις ευρωεκλογές, ενώ πρόσθεσε με νόημα μιλώντας στο Attica TV: "Ίσως πρέπει να ανοίξει και νωρίτερα αν θέλουμε να κάνουμε μια σοβαρή ρωγμή στη Νέα Δημοκρατία".

Υπέρ της πρότασης, όμως, τάχθηκε και ο Κώστας Σκανδαλίδης, μιλώντας επίσης στο Attica TV και τον Γιώργο Μελιγκώνη. Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε πως εφόσον τελικά εκπέσουν από τις έδρες τους οι Σπαρτιάτες και εφόσον οι έδρες δεν αναδιανεμηθούν, τότε το ΠΑΣΟΚ είναι ανοιχτό να δει την πρόταση, καθώς είναι λογικό να συνεργαστούν τα κόμματα του χώρου προκειμένου να μην πάρει όλες τις έδρες η ΝΔ, αφού οι εκλογές θα γίνουν για μια και μόνο έδρα σε κάθε πόλη και προφανώς θα λειτουργήσουν ως εκλογές σε μονοεδρικές περιφέρειες.

«Ελπίζω ο Κώστας Ζαχαριάδης να έχει στην πρότασή του τη σύμφωνη γνώμη του κ. Κασσελάκη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κώστας Σκανδαλίδης, ενώ πέταξε το γάντι στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Κασσελάκης πρέπει να τοποθετηθεί δημοσίως επί του θέματος σήμερα κιόλας», τόνισε ο Κώστας Σκανδαλίδης.

{https://x.com/g_vassiliadis/status/1783950274358333531}

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, δεν έχει τοποθετηθεί επί του ενδεχομένου διαμόρφωσης κοινού ψηφοδελτίου των προοδευτικών δυνάμεων σε περίπτωση που τυχόν έκπτωση των Σπαρτιατών από τις έδρες τους οδηγήσει σε επαναληπτικές εκλογές, ενώ η πρόταση του Κώστα Ζαχαριάδη μέσω του Dnews φέρεται να είναι προσωπικές και να έγιναν χωρίς προσυνεννόηση με την ηγεσία της Κουμουνδούρου.

{https://www.youtube.com/watch?v=07_n089BILo}