Πολιτική

Κασσελάκης στην ΠΓ: Συνέπειες για όποιον δεν ψηφίσει ή απέχει από το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα

Κασσελάκης στην ΠΓ: Συνέπειες για όποιον δεν ψηφίσει ή απέχει από το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα
Προ των ευθυνών τους θέτει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τους βουλευτές του κόμματος, που κάνουν δεύτερες σκέψεις για την ψήφιση στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια της Πολιτικής Γραμματείας που συνεδριάζει αυτή τη στιγμή, ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε πως θα «υπάρξουν συνέπειες για τους βουλευτές που δεν υπερψηφίσουν ή απέχουν από την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια».

Όπως όλα δείχνουν ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγείται σε αναβολή των εκλογών των μελών των Νομαρχιακών Επιτροπών που είχαν προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο και η ηλεκτρονική ψηφοφορία θα γίνει μόνο για τους συνέδρους που θα πάρουν μέρος στο Συνέδριο του κόμματος στα τέλη Φεβρουαρίου.

Επιπλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας, επί της αρχής, στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

«Καταθέτουμε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας, επί της αρχής, γιατί απέναντι στα ανθρώπινα δικαιώματα και απέναντι στο μεγάλο ερώτημα της σύμπλευσης της χώρας με την ευρωπαϊκή οικογένεια, το κρυφτούλι δεν είναι ανεκτό. Χρειάστηκε ένα νομοσχέδιο με προοδευτικό πρόσημο για να αποκαλυφθεί το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης, που κάθε άλλο παρά κεντρώο είναι, εφόσον λέγεται ότι πάνω από το ένα τρίτο των βουλευτών καταδικάζει ή αποφεύγει να στηρίξει το νομοσχέδιο», είπε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος.