Πολιτική

Κωνσταντίνος Ηλιάκης: Συγκινητικά μηνύματα Παναγιωτόπουλου και Φλώρου για τα 17 χρόνια από τον χαμό του «παντοτινού Ίκαρου»

Κωνσταντίνος Ηλιάκης: Συγκινητικά μηνύματα Παναγιωτόπουλου και Φλώρου για τα 17 χρόνια από τον χαμό του «παντοτινού Ίκαρου» Φωτογραφία: EUROKINISSI
Φόρο τιμής στον άδικο χαμό του σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη, που έχασε τη ζωή του κοντά στην Κάρπαθο, μια ημέρα σαν σήμερα πριν από 17χρόνια, έπειτα από προσπάθεια αναχαίτισης τουρκικού F-16, αποτίουν ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Κωνσταντίνος Φλώρος.

Στις 23 Μαΐου 2006, ο σμηναγός (Ι) Κωνσταντίνος Ηλιάκης έχασε τη ζωή του κοντά στην Κάρπαθο, έπειτα από προσπάθεια αναχαίτισης τουρκικού μαχητικού F-16. 

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος τιμούν τον σμηναγό που «έπεσε» κατά την εκτέλεση του καθήκοντος. «23 Μαΐου 2006. Ο σμηναγός Κώστας Ηλιάκης υπερασπιζόμενος τον εθνικό μας εναέριο χώρο με αυταπάρνηση πέφτει υπέρ πατρίδος κοντά στην Κάρπαθο. Η εθνική ανεξαρτησία και ακεραιότητα της Ελλάδας είναι αδιαπραγμάτευτη. Αθάνατος».

Σε μια εξίσου συγκινητική ανάρτηση, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προχώρησε και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος. «Σμηναγός (Ι) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΗΛΙΑΚΗΣ. Έπεσεν υπέρ Πίστεως & Πατρίδος! Φαρμάκι η μνήμη του χαμού σου, νάμα & βάλσαμο ο τρόπος ζωής κι ο ηρωισμός σου. Υπέρ βωμών & εστιών! Σ' αυτό το μονοπάτι ακολουθούμε. Για τη ζωή της Ελλάδας & του Έθνους! Αθάνατος παντοτινέ Ίκαρε της Κρήτης», έγραψε ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων ανεβάζοντας ταυτόχρονα ένα βίντεο με τον αδικοχαμένο πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Τάκης Θεοδωρικάκος για τον Κώστα Ηλιάκη: «17 χρόνια μας φυλάει από τους ουρανούς, αθάνατος!»

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών Τάκης Θεοδωρικάκος τιμά τη μνήμη του ήρωα σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη. Σε ανάρτησή του στα social media, ο υπουργός έγραψε χαρακτηριστικά: «17 χρόνια ο Κώστας Ηλιάκης μας φυλάει από τους ουρανούς. Εκεί που έδωσε τη ζωή του για την πατρίδα μας. Ίκαρος, Ήρωας, Έλληνας, Αθάνατος! Δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ!».