Ελλάδα

Σκορδαλιά παντζάρι: Το εναλλακτικό συνοδευτικό για τον μπακαλιάρο της 25ης Μαρτίου

Σκορδαλιά παντζάρι: Το εναλλακτικό συνοδευτικό για τον μπακαλιάρο της 25ης Μαρτίου Φωτογραφία: PEXELS/Alesia Kozik
Η σκορδαλιά και ο μπακαλιάρος πρωταγωνιστούν στο μενού της 25ης Μαρτίου και αυτή η συνταγή με παντζάρι δίνει εξτρά γεύση στο πιάτο.

Η σκορδαλιά δεν λείπει από το εορταστικό τραπέζι της 25ης Μαρτίου καθώς αποτελεί το ιδανικό συνοδευτικό για τον μπακαλιάρο σε όποια μορφή κι αν σερβιριστεί αυτό το ψάρι.

Αν σας αρέσει να πειραματίζεστε με τις γεύσεις και θέλετε να κλέψετε τις εντυπώσεις στο οικογενειακό τραπέζι μετά την καθιερωμένη παρέλαση τότε η σκορδαλιά με παντζάρι είναι ένα πιάτο που αξίζει να το σερβίρετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα. Με απαλή και κρεμώδη υφη, η ροζ σκαρδαλιά με παντζάρι θα απογειώσει γευστικά το μενού και θα αναδείξει ακόμα περισσότερο την νοστιμιά του μπακαλιάρου.

Το μυστικό της σκορδαλιάς κρύβεται στο καλό χτύπημα των υλικών αλλά και στον τρόπο που θα χρησιμοποιήσουμε το λάδι. Διαλέξτε ελαιόλαδο καλής ποιότητας και ρίξτε σταδιακά το ελαιόλαδο με πολύ μικρή ροή, ώστε το μείγμα να ομοιογενοποιηθεί σωστά και να αποκτήσετε τέλεια, βελούδινη σκορδαλιά.

Πόσο καιρό διατηρείται η σκορδαλιά;

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειώσουμε ότι η σκορδαλιά είτε η κλασική είτε αυτή με το παντζάρι διατηρείται το πολύ 2 με 3 μέρες και ο λόγος είναι ότι όσο περνάνε οι μέρες η ένταση του σκόρδου δυναμώνει με την αψάδα να υπερκαλύπτει τις λοιπές γεύσεις «χαλώντας» τη γευστική ισορροπία των φαγητών . Καλό είναι λοιπόν να προσπαθήσετε να την καταναλώσετε εντός τριών ημερών.

Σκορδαλιά με παντζάρια, ένα αλλιώτικο συνοδευτικό για τον τηγανητό μπακαλιάρο

Ο σεφ Τίμος Ζαχαράτος μπαίνει στην κουζίνα και μας δείχνει βήμα βήμα πώς θα φτιάξουμε μια απίθανη και άκρως γευστική ροζ σκορδαλιά χάρη στα κοκκινογούλια που θα αποτελέσει ένα ανατρεπτικό συνοδευτικό του μπακαλιάρου για την 25η Μαρτίου.

Υλικά

7-8 πατάτες
2 σκ. σκόρδο
4 ψημένα παντζάρια
100 γρ. κάσιους
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι