Ελλάδα

«Κλείδωσε» ο καιρός του Αγίου Πνεύματος: Η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου

«Κλείδωσε» ο καιρός του Αγίου Πνεύματος: Η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου
Κλείδωσε ο καιρός για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος με τους μετεωρολόγους να βλέπουν θερμοκρασίες στα ύψη σε όλη την Ελλάδα!

Για τη μέση θερμοκρασία το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος μας ενημερώνει με νέα ανάρτησή του ο Σάκης Αρναούτογλου.

Όπως διευκρινίζει, το παραπάνω χρονικό διάστημα δεν αναμένεται κάτι ιδιαίτερο από πλευράς βροχών, ενώ οι άνεμοι στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα διατηρηθούν εξασθενημένοι και μόνο στο Αιγαίο και κυρίως από το ύψος των Σποράδων και νοτιότερα θα επικρατήσουν μελτέμια εντάσεως 6-7 και τοπικά στις Κυκλάδες 8 μποφόρ!

Πιο αναλυτικά ο Σάκης Αρναούτογλου «βλέπει» 38αρια από την Παρασκευή έως και τουλάχιστον την Κυριακή - κι αυτό ενώ αυτή τη Δευτέρα η μέση θερμοκρασία θα είναι στους 33 βαθμούς Κελσίου. Ο Σάκης Αρναούτογλου δεν περιλαμβάνει στον πίνακά του τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, όμως το Σάββατο και η Κυριακή θα κυλήσουν με υψηλές θερμοκρασίες οπότε το τριήμερο θα είναι άκρως καλοκαιρινό.

40άρια από την Πέμπτη βλέπει ο Τσατραφύλλιας

Σχετικό χάρτη ανήρτησε και ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας, σημειώνοντας πως ιδιαίτερα στην Αττική, ο καύσωνας θα χτυπήσει μια ώρα αρχίτερα, με την θερμοκρασία να φτάνει μέχρι και τους 38 βαθμούς Κελσίου ήδη από την Τετάρτη.

«Ανεβαίνει σταδιακά η θερμοκρασία τη νέα εβδομάδα. Παρακάτω βλέπουμε την πορεία της θερμοκρασίας το επόμενο τριήμερο...Στη συνέχεια Πέμπτη-Παρασκευή -Σάββατο θα ακολουθήσουν και 40άρια στις ευάλωτες στη ζέστη περιοχές. Με δεδομένο ότι όλη την εβδομάδα τα μελτέμια θα πνέουν ενισχυμένα ( 6+ μποφόρ) χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή», έγραψε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Τσατραφύλλιας στην ανάρτηση του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο καύσωνας αποτελεί πλέον παρελθόν ωστόσο ο Ιούνιος φαίνεται να κυλάει με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες (περίπου 5-8 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά) και μάλιστα στα μέσα της επόμενης εβδομάδας φαίνεται να έχουμε τα πρώτα σαραντάρια αυτή τη φορά στη δυτική Ελλάδα».

{https://www.facebook.com/giorgos.tsatrafyllias/posts/pfbid0LSyEURVZ1SK5eWnsLwsGRfEnaX3p2Mvz1VwBtnmwP6mRPP7bLeBz8KxEpSCeXuozl}