Ελλάδα

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Ψυχρές αέριες μάζες φέρνουν επικίνδυνα φαινόμενα

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Ψυχρές αέριες μάζες φέρνουν επικίνδυνα φαινόμενα Φωτογραφία: intime
Αλλάζει άρδην ο καιρός. Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα έρχονται από την Παρασκευή σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Από τη ζέστη στις χαλαζοπτώσεις , τις βροχές και σε άστατο καιρό σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση από την Παρασκευή με απότομη αλλαγή των καιρικών συνθηκών και επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Ο καιρός σήμερα

Σήμερα θα είναι μια θερμή ημέρα, θα δούμε τον υδράργυρο να εκτοξεύεται στους 40 με 43 βαθμούς Κελσίου, κυρίως στα ηπειρωτικά τμήματα.

Είναι ίσως η τελευταία ημέρα που θα έχουμε αυτή τη γενικευμένη ζέστη γιατί από αύριο στα δυτικά και βόρεια και μέχρι το τέλος της ημέρας στα αντολικά και νότια θα συναντήσουμε σημαντικη πτώση του υδραργύρου ακόμα και καταιγίδες επικίνδυνες για τη βόρεια Ελλάδα.

Αυτό το κύμα καύσωνα συνοδεύεται από συννεφιές, αφρικανική σκόνη ακόμα και βροχές.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Αύριο θα αρχίσει σιγά σιγά να εκτοπίζεται αυτή η θερμή αέρια μάζα.

Ψυχρό μέτωπο θα ακολουθήσει αυτές τις πολύ θερμές αέριες μάζες και θα τις εκτοπίσει σε Τουρκία και Κύπρο.
Καθώς θα γίνει αυτή η σύγκρουση του ψυχρότερου με θερμότερου αέρα θα αναπτυχθεί έντονη αστάθεια, άρα θα έχουμε επικίνδυνες καταιγίδες αύριο το απόγευμα, ιδιαίτερα προ ςτην περιοχή της Μακεδονίας, της Θράκης και του βόρειου - βορειοανατολικού Αιγαίου.

Τα φαινόμενα είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, θα έχουμε έντονους κεραυνούς.

Θα πρέπει να απομακρυνόμαστε από τις θάλασσες όταν βλέπουμε τέτοια φαινόμενα, καθώς οι κεραυνοί πολλές φορές δημιουργούν προβλήματα και έχουν αφήσει και νεκρούς με τέτοιες καταιγίδες που εκδηλώνονται έτσι ξαφνικά.

Ταυτόχρονα θα ενισχυθούν οι άνεμοι άρα προσοχή και στα μπουρίνια.

Ταυτόχρονα αυτός ο βορειοδυτικός άνεμος, θα ενισχυθεί και θα αφορά το σύνολο της χώρας μας και καθώς θα βρει αυτήν την ξηρη και θερμή επιφάνεια, θα είναι πιο έυκολο να την εξπαλώσει αμα βρει κάποια φωτιά.

Θα πρέπει να είμαστε αρκετά προσεκτικοί κατά την αυριανή ημέρα καθώς θα λάβει χώρα αυτό το πέρασμα των ψυχρών αέριων μαζών οι οποίες καθώς θα συγκρουστούν με την πιο θερμή που θα έχουμε στη χώρα μας, θα δημιουργήσουν τον άστατο καιρό και τα επικίνδυνα αυτά καιρικά φαινόμενα.

Θα πάμε σε πιο ομαλές συνθήκες με τον υδράργυρο να να προσεγγίζει Σάββατο και Κυριακή τους 36 βαθμούς Κελσίου και έτσι να μένουμε μέχρι και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, κοντα στους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Σίγουρα πάμε σε έναν πιο φυσιολογικό καιρό θερμοκρασιακά για την εποχή.