Ελλάδα

Λάρισα: Μηχανές τρένων συγκρούστηκαν μετά από ελιγμούς στον σταθμό

Λάρισα: Μηχανές τρένων συγκρούστηκαν μετά από ελιγμούς στον σταθμό
Δύο συρμοί τρένων βρέθηκαν πάλι στην ίδια γραμμή σε σταθμό της Λάρισας με αποτέλεσμα να προκληθεί ελαφριά σύγκρουση, με τις μνήμες από τη τραγωδία των Τεμπών να είναι ακόμη νωπές.

Δύο μηχανές τρένων συγκρούστηκαν το απόγευμα της Πέμπτης (9/5) στον σιδηροδρομικό σταθμό της Λάρισας, χωρίς, ευτυχώς, να τραυματιστεί ο μηχανοδηγός και οι επιβάτες που επέβαιναν στην αμαξοστοιχία.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, γύρω στις 17:00, ο προαστιακός που ετοιμαζόταν να εκτελέσει το δρομολόγιο για Θεσσαλονίκη, ακινητοποιήθηκε από ένα βραχυκύκλωμα εξαιτίας κοπής καλωδίων.

Ο μηχανοδηγός πήγε στο μηχανοστάσιο Λάρισας, πήρε μία πετρελαιοκίνητη μηχανή, μπήκε στην έβδομη γραμμή με σκοπό να κάνει «μανούβρα», και από την πίσω πλευρά, να μπει στην έκτη για να κουμπώσει πάνω στα βαγόνια και να μεταφέρει τους επιβάτες. Ωστόσο, εκεί που διακλαδώνονται οι δύο γραμμές, η έκτη και η έβδομη, το ηλεκτρικό τρένο είχε παραβιάσει το όριο απόστασης, με αποτέλεσμα οι δύο μηχανές να βρουν πλαγιομετωπικά και να ξυστούν μεταξύ τους. Ο μηχανοδηγός δεν τραυματίστηκε και, αφού έγινε ο σχετικός έλεγχος, συνέχισε το ταξίδι του προς Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, διατάχθηκε ΕΔΕ για το πώς προκλήθηκε το ατύχημα και θα εξεταστεί από τους αρμόδιους φορείς, εάν προκύπτουν ευθύνες για τον μηχανοδηγό και τον κλειδούχο του σταθμού Λάρισας.

NETWORK