Επιχειρήσεις

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Θέμα εβδομάδων οι υπογραφές για την Εγνατία Οδό

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Θέμα εβδομάδων οι υπογραφές για την Εγνατία Οδό
Ζήτημα λίγων εβδομάδων αποτελεί η υπογραφή της σύμβασης με το ΤΑΙΠΕΔ για την Εγνατία Οδό, όπως εκτίμησε μιλώντας στην έκτακτη γενική συνέλευση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ο πρόεδρος του Ομίλου, Γιώργος Περιστέρης.

Από την πλευρά της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έχουν δοθεί όλα τα αναγκαία έγγραφα περιλαμβανομένης της διαβεβαίωσης για τη διαθεσιμότητα των χρημάτων. Πλέον, είναι θέμα της Πολιτείας να προχωρήσει η υπογραφή της σύμβασης.

Ερωτηθείς για τη σύμβαση της Αττικής Οδού, όπου επίσης η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έχει ανακηρυχθεί προτιμητέος επενδυτής, εκτίμησε πώς παρά την εκκρεμούσα προσφυγή στο ΣτΕ, η σύμβαση για την ανάληψη της λειτουργίας της θα μπορούσε να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους μήνες και σε κάθε περίπτωση πριν από τη λήξη του 2024.

«Η προοπτική είναι η σύμβαση να υπογραφεί σε μερικούς μήνες, παρά την προσφυγή που έχει γίνει στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ συγκεντρώνει τα απαραίτητα χρηματοοικονομικά έγγραφα για το ΤΑΙΠΕΔ», είπε.

Σε ό,τι αφορά τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), όπου ως γνωστόν ο Όμιλος υπερίσχυσε στον σχετικό διαγωνισμό για το τμήμα Xανιά – Ηράκλειο, επεσήμανε ότι ακόμη δεν έχει εκδοθεί το επίσημο πρακτικό εκ μέρους του υπουργείου Υποδομών και, άρα, δεν έχουν ξεκινήσει οι προβλεπόμενες διαδικασίες ανακήρυξής του Ομίλου ως προσωρινού αναδόχου.

Τέλος, ειπώθηκε πως η διοίκηση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ εξετάζει διάφορα σενάρια για τις παραχωρήσεις, όπως η ενοποίησή τους υπό μια νέα θυγατρική, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει λάβει οριστικές αποφάσεις.