Πολιτική

«Σφαγή» Γεωργιάδη - Βελόπουλου στη Βουλή: «Παρακαλούσες τον Σαμαρά να σε κάνει ευρωβουλευτή» - «Είσαι γλείφτης»

«Σφαγή» Γεωργιάδη - Βελόπουλου στη Βουλή: «Παρακαλούσες τον Σαμαρά να σε κάνει ευρωβουλευτή» - «Είσαι γλείφτης»
Κόντρα με ανταλλαγή βαρύτατων κατηγοριών ξέσπασε πριν από λίγη ώρα στην Ολομέλεια της Βουλής, μεταξύ του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου που μεταξύ άλλων, δίνει τη δυνατότητα στους γιατρούς του ΕΣΥ να ασκούν ιδιωτικό έργο.

Η ένταση ξεκίνησε όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας στον Κυριάκο Βελόπουλο μετά την ομιλία του, στο πλαίσιο της οποίας εξαπέλυσε εφ’ όλης της ύλης επίθεση στην κυβέρνηση, είπε στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης πως στα 40 λεπτά που μιλούσε δεν βρήκε «μια λέξη» να πει για την Υγεία και την ουσία της σημερινής συζήτησης, το νομοσχέδιο, πέραν της αποστροφής πως «ο Γεωργιάδης κατάντησε το ΕΣΥ σαν τα μούτρα του»

«Θεωρώ προσβολή ότι δεν βρήκατε ένα λεπτό να πείτε για το ΕΣΥ, παρά μόνο ότι το έκανα σαν τα μούτρα μου. Εγώ τα βλέπω καλά τα μούτρα μου πάντως», είπε ο υπουργός Υγείας απευθυνόμενος στον πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και συμπλήρωσε λέγοντας ότι «θεωρήσατε σε όλη την ομιλία σας πως η υγεία και η θεραπεία των πολιτών είναι ένα αδιάφορο ζήτημα».

Ο Κυριάκος Βελόπουλος σήκωσε το γάντι και απάντησε λέγοντας πως έκανε εκτενείς αναφορές, ανάμεσα στις οποίες αυτή που κατηγορούσε τον υπουργό Υγείας και την κυβέρνηση πως «όσο και αν θέλετε να κάνετε το άσπρο μαύρο, η αλήθεια είναι πως μετατρέπετε τον ασθενή σε πελάτη εντός του ΕΣΥ γιατί έχετε ως μοναδικό σας θεό το χρήμα».

Η ανταλλαγή πυρών συνεχίστηκε, ενώ τα αίματα άναψαν για τα καλά όταν ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στον πραγματικό λόγο που σύμφωνα με τον ίδιο, ο Κυριάκος Βελόπουλος κατηγορεί διαρκώς την γαλάζια παράταξη. «Δεν είσαι στη ΝΔ γιατί Σαμαράς σε έκοψε από ψηφοδέλτιο, άρα όλο το σόου για να κοροϊδέψεις κόσμο», είπε ο υπουργός Υγείας.

«Ποιος ξέρει καλύτερα από εμένα πόσο παρακαλούσες τον Σαμαρά να κατέβεις ευρωβουλευτής το 2014; Ο λαός πρέπει να ξέρει ότι σε έκοψε ο Σαμαράς όταν ήταν να πας στο Κάραβελ. Άρα κοροϊδεύεις τον κόσμο», τόνισε στη συνέχεια, λέγοντας στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης σε έντονο ύφος πως «σε εμένα θα μιλάς με σεβασμό γιατί εγώ σε ξέρω. Παρακαλούσες και σε κόψανε και σου έκατσε τώρα να γίνεις πρόεδρο κόμματος».

«Δεν μπορεί ο κουβαλητής του συστήματος να λέει ότι εγώ παρακαλούσα. Εγώ αρνήθηκα στον Σαμαρά γιατί δεν έκανε την ΑΟΖ και τότε. Εμένα δεν θα μου κουνάς το δάχτυλο, γιατί όταν σε φτύνουν νομίζει ότι βρέχει», ήταν οργίλη απάντηση του Κυριάκου Βελόπουλου, ο οποίος λίγη ώρα μετά έδωσε στη δημοσιότητα και σχετικά δημοσιεύματα προς επαλήθευση των ισχυρισμών του.

«Ο άνθρωπος που παρακαλεί όποιον να είναι, για να είναι βουλευτής», συνέχισε αναφερόμενος στον Άδωνι Γεωργιάδη, το οποίο χαρακτήρισε «λασπολόγο, υβριστή και γλείφτη του συστήματος», συμπληρώνοντας πως «η ΝΔ είναι η ντροπή της Δεξιάς».