Πολιτική

Πρόταση δυσπιστίας κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας - Η ομιλία του για τις παρακολουθήσεις

INTIME INTIME
«Αντιμέτωπος με την ιστορία» δήλωσε πως έρχεται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του για τις παρακολουθήσεις, στην οποία και κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, επιβεβαίωσε τα «προγνωστικά» και κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, αναφερόμενος ότι αυτή τη στιγμή έρχεται «αντιμέτωπος με την ιστορία» από το βήμα του Κοινοβουλίου. 

Την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ: 
 
{https://www.youtube.com/watch?v=6Xndtzk4f1w}
 
«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη απειλεί την εύρυθμη λειτουργία του πολιτεύματος. Αυτό, που συμβαίνει αφορά τη ζωή των ανθρώπων. Το κλίμα, που επικρατεί και την πρόοδο της κοινωνίας.

Αυτό, που συμβαίνει μας αφορά όλους. Η ελληνική κοινωνία ζει στη δίνη ενός πρωτοφανούς σκανδάλου. Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και των ενόπλων δυνάμεων έχουν πέσει σε έναν σκάνδαλο, που προέρχεται από το Μέγαρο Μαξίμου και τον πρωθυπουργό.

Ήθελε (σ.σ. Κυριάκος Μητσοτάκης) να έχει στο χέρι όχι μόνο τους πολιτικούς του αντιπάλους, αλλά και φίλους. Ήθελε να τους εκβιάζει. Το οργάνωσε από την αρχή της διακυβέρνησής του. 

Τοποθέτησε από τη πρώτη μέρα ένα δικό του άνθρωπο στο «κεφάλι» της ΕΥΠ. Φρόντισε εισαγγελέας να είναι η κ. Βλάχου και βοηθός εκπληρώσεως ο ανιψιός του. Αξιοποίησε τις σχέσεις της χώρας μας με άλλες χώρες με προηγμένη τεχνολογία και κατάφερε να αποκτήσει προηγμένα τεχνολογικά συστήματα, τα οποία μπορούν να υποκλέψουν 24/7, αρκεί να είναι δίπλα σου το κινητό τηλέφωνο. Ανοίγει τις κάμερες και παίρνει φωτογραφίες και βίντεο. Έστησε μια «οργουελιανή» δυστοπία. 

Υπέγραψε συνεχώς διατάξεις για την παρακολούθησε προσώπων η κ. Βλάχου.

Ο κ. Μητσοτάκης ως εγκέφαλος αυτού του δικτύου τα έκανε όλα αυτά λόγω αλαζονείας. Μεγάλωσε ως πρίγκιπας και τώρα νόμιζε πως είναι βασιλιάς. Ισόβιος και πως κανείς δεν θα τον ελέγξει. 

Υπόθεση Ανδρουλάκη 

Όταν ο κ. Ανδρουλάκης ανακάλυψε ότι τον παρακολουθούσαν έστελνε (σ.σ. Κυριάκος Μητσοάκης) τον κ. Κοντολέοντα να λέει ψέματα στην Επιτροπή Θεσμών.

Όταν ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, ο κ. Ράμμος, με δική του επιμονή, αν και του έλεγαν να μην το κάνει, υπήρξε έλεγχος για τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, ανακαλύφθηκε κι επίσημα η παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Ακόμη και τότε ο Μητσοτάκης, απέδωσε την ευθύνη στον ανιψιό του. 

Υποχρεωθήκατε να πείτε κ. Μητσοτάκη ότι κάνατε υποκλοπές, αλλά τις υποβαθμίσατε, λέγοντας «είναι λάθος, αλλά υποχρεώθηκα». Αφού ήταν νόμιμές, γιατί δεν θα τις επέτρεπε; 

Το βάρος της εμπιστοσύνης, που του έδωσε ο ελληνικός λαός, το έριξε στο σκοτάδι. 

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει την αδιάντροπη συμπεριφορά εδώ και 6 μήνες για τις υποκλοπές. Όπου σταθεί, λέει συνεχώς ψέματα ότι δεν έγιναν. 

Διαρκώς προσπαθεί να κάνει τον ανήξερο. Μας έλεγε από το βήμα της Βουλής, για το πώς είναι δυνατό να παρακολουθεί ο ίδιος τους φίλους του και στο τέλος δανείστηκε τον ρόλο του Προέδρου της Βουλής και έληξε την συνεδρίαση, για να μην απαντήσει στο ερώτημα, αν θα παραιτηθεί αν ισχύουν οι παρακολουθήσεις. Το έβαλα στο πόδια και δεν απάντησε.  

Κάθε μέρα είναι για αυτόν κέρδος η παραμονή του στην «καρέκλα» της εξουσίας. 

Είναι ένοχος και είναι ο ίδιος ο εγκέφαλος αυτού του παρακράτους. Τυφλωμένος από τη δύναμη της εξουσίας πίστεψε ότι έχει τη δύναμη να συγκάλυψη τα πάντα. Δεν υπολόγισε ότι η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και ότι υπάρχουν δημόσιοι λειτουργοί, που βάζουν τα ιδεώδη από πάνω. 

Υπάρχουν δικαστές όχι μόνο στις Βρυξέλλες και το Βέλγιο, αλλά και στην Αθήνα. Έτυχε ο κ. Μητσοτάκης να πέσει πάνω σε έναν από αυτούς. 

Πάνω από όλα υπάρχει το σύνταγμα. Δόθηκαν αγώνες για αυτό». 

Φάκελος ονομάτων 

«Σήμερα θα μιλήσουμε στον κλάδο των «αποδείξεων». Αποδείξεις, που δεν μπορούν να διαψευσθούν από τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας και από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές. 

Ο φάκελος, περιείχε τα αποτελέσματα της έρευνας, μετά από αίτημα, που έθεσα στην ΑΔΑΕ. 

Όσον αφορά τις παρακολουθήσεις, εκτός του κ. Ανδρουλάκη, είναι οι: Χατζηδάκης, Φλώρος, Λαλούσης, Λιακόπουλος, Αλεξόπουλος, Λάγιος. 

Η απάντηση που έλαβα σε αυτό το φάκελο, ήταν 6/6. Για όλους βρέθηκαν επισυνδέσεις. 

Ο Χατζηδάκης παρακολουθούταν εδώ και 8 συνεχόμενους μήνες και οι αρχηγοί του στρατεύματος για περίπου 2 χρόνια. Η αρμόδια εισαγγελέας έχει υπογράψει δεκάδες διατάξεις για αυτές τις παρακολουθήσεις.

Ποιος ο λόγος εθνικής ασφάλειας, για να παρακολουθούνται οι ταγοί, της εθνικής μας ασφάλειας; 

Το ερώτημα είναι, ήταν οι αρχηγοί του στρατεύματος επικίνδυνοι για την εθνική ασφάλεια; Ήταν ύποπτοι; Αν ήταν, γιατί έμειναν στη θέση τους;» 

«Πυρά» κατά Βλάχου 

«Ήταν άραγε η κ. Βλάχου μέρος αυτού του δικτύου; Αν ναι, γιατί βρίσκεται ακόμη στη θέση της και με επιμονή Μητσοτάκη; Επισήμως έχω ζητήσει την απομάκρυνσή της από τον Νοέμβριο. Γιατί μένει στη θέση της; 

Προφανώς, γιατί είναι μέλος του εγκληματικού δικτύου και την προστατεύει ο αρχηγός αυτού, ο πρωθυπουργός της χώρας. 

Μόνο μια λέξη, υπάρχει, «ζόφος». 

«Βρισκόμαστε ενώπιον της ιστορίας» 

«Κάποιοι από εσάς όλα αυτά μπορεί να καταπιείτε, ίσως, γιατί παρακολουθήστε και εκβιάζεστε. 

Ορισμένες φορές βρίσκετε κανείς ενώπιον κρίσιμων αποφάσεων. Ενώπιον της ιστορίας. 

Τι θα γίνει, αν δεν λογοδοτήσει αυτή η κυβέρνηση; Ποιο θα είναι το μήνυμα και το τίμημα; Έχουμε ιστορική ευθύνη, να αντισταθούμε. 

Όλο αυτό αφορά κάθε πολίτη. Όχι μόνο την παράταξη ΣΥΡΙΖΑ. 

Η δημοκρατία πρέπει να προστατεύσει τον εαυτό της και τους θεσμούς. 

Δεν αρκεί απλώς να διαπιστώνουμε ότι η εθνική μας ασφάλεια έχει γίνει παιχνίδι στα χέρια ορισμένων. Έχουμε ιστορική υποχρέωση να δράσουμε. Έχουμε το σύνταγμα και τα εργαλεία, που μας προσφέρει η δημοκρατία. 

Είναι επικίνδυνοι για τη δημοκρατία και την ασφάλεια της χώρας. 

Μετά από όλα όσα έχουν αποκαλυφθεί, η κυβέρνηση αυτή δεν μπορεί να μείνει ούτε μια μέρα στη θέση του ο κ. Μητσοτάκης. 

Για αυτούς τους λόγους καταθέτουμε πρόταση δυσπιστίας. 

Ο Μητσοτάκης θα πρέπει να έρθει εδώ και να απαντήσει».