Πολιτική

Εύα Καϊλή: Φωτογραφία ντοκουμέντο με τα χρήματα που κατασχέθηκαν

Εύα Καϊλή: Φωτογραφία ντοκουμέντο με τα χρήματα που κατασχέθηκαν
Η βελγική Le Soir δίνει φωτογραφία ντοκουμέντο με τα χρήματα που εντόπισαν οι αρχές, κατά τη διάρκεια των ερευνών στα σπίτια των κατηγορούμενων ξεπερνούν τα 1,5 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με όσα δημοσιεύει η βελγική Le Soir κατά τις έρευνες στο σπίτι της Εύας Καϊλή και του συντρόφου της, στη βαλίτσα του πατέρα της, αλλά και στο σπίτι του Ιταλού, πρώην ευρωβουλευτή, Πιερ Αντόνιο Παντσέρι εντοπίστηκαν πάνω από 1.500.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια έρευνας στο σπίτι του Pier Antonio Panzeri στις Βρυξέλλες, ερευνητές της Ομοσπονδιακής Δικαστικής Αστυνομίας ανακάλυψαν περίπου 600.000 ευρώ. Σε αυτό προστίθενται τα χρήματα που βρέθηκαν στην κατοχή του πατέρα της Εύας Καϊλή και στο σπίτι της Ευρωβουλευτού και του συντρόφου της Φραντζέσκο Τζιόρτζι στις Βρυξέλλες.

«Συνολικά, περισσότερα από 1,5 εκατομμύριο ευρώ σε μετρητά ανακαλύφθηκαν στο σπίτι του πρώην Ιταλού ευρωβουλευτή Πιερ Αντόνιο Παντσέρι και της Ελληνίδας ευρωβουλευτή Εύας Καιλή. Αυτή είναι μια φωτογραφία αυτής της κατάσχεσης, την οποία έλαβαν οι Le Soir και Knack», σημειώνει το δημοσίευμα.

Η Εύα Καϊλή εξακολουθεί να βρίσκεται στη φυλακή, καθώς κατηγορείται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, εγκληματικής οργάνωσης και διαφθοράς.

Οι συλληφθέντες, ανάμεσά τους και η Ελληνίδα ευρωβουλευτής, θα παρουσιαστούν ενώπιων προδικαστικού τμήματος για το Qatargate.

Δείτε τη φωτογραφία

{https://twitter.com/lesoir/status/1602632441289662466?s=20&t=d7nKMPGmpINzRVatfk1sMQ}

Καϊλή: «Είμαι αθώα», λέει μέσω του δικηγόρου της

Από την πλευρά της, η Εύα Καϊλή, μέσω του δικηγόρου της, δηλώνει αθώα αναφορικά με τις κατηγορίες για εμπλοκή της στο Qatargate.

Ο δικηγόρος της ευρωβουλευτού, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δήλωσε ότι η κ. Καϊλή «δεν έχει καμία σχέση» με χρηματισμούς του Κατάρ και πως η ίδια δεν έχει καμία επιχειρηματική δραστηριότητα στη ζωή της.

«Η θέση της είναι ότι είναι αθώα. Δεν έχει καμία σχέση με χρηματισμούς του Κατάρ. Καμία, ρητά και κατηγορηματικά», δήλωσε στο Open ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος. Υπενθυμίζεται ότι η κ. Καϊλή και οι άλλοι τρεις συλληφθέντες για το Qatargate θα παρουσιαστούν αύριο, Τετάρτη, ενώπιον του προδικαστικού τμήματος, σύμφωνα με ανακοίνωση των βελγικών αρχών.

Εύα Καϊλή: Καθαιρέθηκε από αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Την ώρα που οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της καθαίρεσης της Εύας Καϊλή από τη θέση της αντιπροέδρου.

Ψήφισαν 628 Ευρωβουλευτές, 625 υπέρ, 1 ψήφος κατά και 2 λευκό.

NETWORK