Ο Πληροφοριοδότης

Τα νεύρα του Πολάκη, οι «φονιάδες» υπουργοί, τα μυδράλια του ΠΑΣΟΚ και η συνάντηση Σακελλαρίδη - Καρτερού

Τα νεύρα του Πολάκη, οι «φονιάδες» υπουργοί, τα μυδράλια του ΠΑΣΟΚ και η συνάντηση Σακελλαρίδη - Καρτερού
Τα νεύρα του Πολάκη

Το πρωτοφανές ξέσπασμα του Παύλου Πολάκη με βαρύτατες κατηγορίες κατά του καθηγητή Αιματολογίας της Σορβόννης Γρηγόρη Γεροτζιάφα έκανε το γύρο του διαδικτύου. Από τα πυρά του δεν ξέφυγε ούτε η δημοσιογράφος Νατάσα Γιάμαλη που έδωσε βήμα στον «αψύ Σφακιανό», για να καταλήξει να μην δεχθεί να απαντήσει σε καμία ερώτησή της και να της κλείσει το τηλέφωνο στον αέρα του Κόντρα, μετά την ολοκλήρωση του μονολόγου του.

Η μπάλα είχε νωρίτερα πάρει τον Νίκο Μπίστη, τον εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Αριστεράς Νάσο Ηλιόπουλο και λίγο πολύ όποιον μιλάει ελληνικά και τόλμησε να ασκήσει κριτική στον Παύλο Πολάκη, ο οποίος παρεπιπτόντως είχε χθες δισέλιδο διθυραμβικό αφιέρωμα στην Ελεύθερη Ώρα. Και φυσικά, για ακόμη μία φορά την τιμητική του είχε και ο Αλέξης Τσίπρας, ως άμεση αναγνώριση της μεγαθυμίας του όσα χρόνια του έψηνε το ψάρι στα χείλη, υπηρετώντας την προσωπική του υπονομευτική ατζέντα με πρόσχημα το... «αψύ» του χαρακτήρα του.

Με λίγα λόγια, ο Παύλος Πολάκης έχει γενικά πολλά νεύρα. Όχι τόσο γιατί ως «ψυχή» του Στέφανου Κασσελάκη δεν βρίσκεται στο κέντρο λήψης αποφάσεων, όσο γιατί ο Στέφανος ετοιμάζει το έδαφος της εκπαραθύρωσης με την υποψηφιότητα του Χανιώτη ξαδέρφου του Βασίλη Κασσελάκη στις ευρωεκλογές. Δεν είναι και λίγο να σου φοράνε καπέλο τον ξάδερφο του αρχηγού με το ίδιο επώνυμο στην εκλογική σου περιφέρεια και να έχει και έτοιμο μηχανισμό από την υποψηφιότητα του πατέρα του - με τη ΝΔ βεβαίως βεβαίως. Βέβαια, για να είμαστε ακριβοδίκαιοι, τον κ. Πολάκη δεν τον ενόχλησε μέχρι στιγμής καμία εξ δεξιών μεταγραφή και δεξιά μετατόπιση, πέρα από αυτή που μπαίνει στα χανιώτικα χωράφια του. Είτε αυτά βρίσκονται πάνω, είτε κάτω από τα 300 μέτρα υψόμετρο.

Περί «φονιάδων» ο λόγος

Μιας και πιάσαμε τα ΣΥΡΙΖΑϊκά, δεν μπορώ παρά να εκφράσω την ειλικρινή μου απορία για το πογκρόμ που έχει εξαπολύσει μέσω διάφορων τυχάρπαστων ο έβδομος όροφος της Κουμουνδούρου στον Γιώργο Βασιλειάδη για την διαφοροποίησή του από τη δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη για «υπουργούς που σκοτώνουν παιδιά». Δηλαδή τι ακριβώς θέλουν στον ΣΥΡΙΖΑ; Ασχέτως των αντικειμενικών πολιτικών και πιθανότατα ποινικών ευθυνών υπουργών για το έγκλημα στα Τέμπη, υιοθετεί ο κ. Κασσελάκης πως ο εκάστοτε πολιτικός προϊστάμενος σε μία τραγωδία είναι «δολοφόνος» με την ποινική έννοια του όρου; Αν ναι, θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να το γνωστοποιήσει αυτό στο Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ, να κόψουμε λίγο αντιδράσεις από όποιους/ες «τους έκατσε η στραβή στη βάρδια τους».

Πιανίστες στον Τιτανικό

Η κατάσταση βέβαια στον έτερο πόλο της «Κεντροαριστεράς» - αν για την οικονομία της συζήτησης δεχθούμε ως μη οφείλουμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει κεντροαριστερά - δεν είναι ιδιαίτερα καλύτερη. Τουναντίον. Η αδυναμία του Νίκου Ανδρουλάκη να εκμεταλλευθεί το μομέντουμ της εννιάμηνης πρωτοφανούς εσωστρέφειας του ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα άπαντες στη Χαριλάου Τρικούπη να ετοιμάζονται για την αναπαυτική τρίτη θέση, είναι σίγουρο πως θα δρομολογήσει εξελίξεις. Όχι ότι η σημερινή ηγεσία θα παραδώσει τα κλειδιά αβρόχοις ποσί. Εύστοχα φίλος της στήλης, παλιά καραβάνα με πολυετή γνώση των πασοκικών μας έλεγε χαρακτηριστικά πως ο Νίκος Ανδρουλάκης ως άλλος Κώστας Πρέκας (ελάτε να τα πάρετε), «θα στήσει σακιά με αναχώματα και μυδράλια για όποιον πλησιάσει σε ακτίνα 100 μέτρων από τη Χαριλάου Τρικούπη».

Ωστόσο οφείλουμε να επισημάνουμε πως οι συζητήσεις για την επόμενη μέρα έχουν ήδη ξεκινήσει, όσα μυδράλια και να κροταλίσουν. Και πως τουλάχιστον ένα στέλεχος, που προετοιμάζεται πανελλαδικά το τελευταίο διάστημα, θα θέσει θέμα ηγεσίας το βράδυ των ευρωεκλογών, ενώ τουλάχιστον οι μισοί από όσους ήταν υποψήφιοι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, θα δηλώσουν εκ νέου παρόντες. Αυτά προς ώρας, για να σας κρατάμε σε αγωνία για τα επόμενα επεισόδια. Μέχρι τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συνεχίσει να τρίβει βολικά τα χέρια του και θα περιθάλπτει με στοργή και proderm άλλοτε Κασσελάκη και άλλοτε Ανδρουλάκη.

Στην Τήλο αδέρφια, στην Τήλο

Τέλος, δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε μία ιδιαίτερη συνάντηση που έλαβε χώρα στην ακριτική Τήλο, κατά την περιοδεία του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, υποψήφιου ευρωβουλευτή της Νέας Αριστεράς. Ο Γαβριήλ μετά την ιδιαίτερη πατρίδα του την Νίσυρο επισκέφθηκε το γειτονικό - και πανέμορφο - νησί της Τήλου. Στην ομήγυρη που τον υποδέχθηκε και συζήτησε μαζί του στο καφενείο του χωριού εκτός από την - πετυχημένη - δήμαρχο του νησιού, Μαρία Καμμά, το παρόν έδωσε και ο αρθρογράφος της Αυγής και στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, Θανάσης Καρτερός, ο οποίος τους τελευτα΄ίους μήνες έχει ασκήσει σφοδρότατη κριτική στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως πληροφορούμαστε, ο κ. Καρτερός βρισκόταν στο αγαπημένο του νησί και δεν θα μπορούσε να λείπει από μία δημιουργική συζήτηση με συμφωνίες, ενστάσεις και αποστάσεις, με τον κ. Σακελλαρίδη. Όπως μαθαίνω, η συζήτηση κύλησε σε πολύ καλό κλίμα, απολαμβάνοντας το ποτό τους - τζιν τόνικ αν δεν κάνω λάθος - με θέα το ηλιοβασίλεμα της Τήλου.