Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προσκαλεί τη Νέα Αριστερά στο Συνέδριό του

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προσκαλεί τη Νέα Αριστερά στο Συνέδριό του Φωτογραφία: EUROKINISSI
Αρχική σκέψη να κληθούν τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου - Δεν θα παραστεί το ΚΚΕ - Συνεχίζονται οι κοινές εκδηλώσεις στελεχών ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ - Νέας Αριστεράς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η στήλη, δεν πρόκειται να καλέσει τη Νέα Αριστερά του Αλέξη Χαρίτση και των άλλων στελεχών που αποχώρησαν από την Κουμουνδούρου στο Συνέδριο του κόμματος που θα διεξαχθεί το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο, 23-25 Φεβρουαρίου.

Η ηγεσία του κόμματος θα απευθύνει προσκλήσεις για χαιρετισμό στα κοινοβουλευτικά κόμματα του δημοκρατικού τόξου, αλλά όχι στους «διασπαστές», κατά τα πρότυπα του Περισσού που δεν καλεί στις εκδηλώσεις του τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στο ΚΚΕ θα αποσταλεί πρόσκληση, με το ΚΚΕ να εμμένει στην αρνητική στάση ανταπόκρισης, ενώ σκέψεις που έπεσαν στο τραπέζι να μην προσκληθούν άλλα κόμματα προκειμένου να αποφευχθεί ο σκόπελος της μη πρόσκλησης προς τη Νέα Αριστερά δεν βρήκε (τουλάχιστον προς το παρόν) απήχηση.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, πληθαίνουν οι κοινές εκδηλώσεις στελεχών όπως αυτή με Διονύση Τεμπονέρα, Μανώλη Χριστοδουλάκη και Έφη Αχτσιόγλου, που πραγματοποιείται την προσεχή Τρίτη και η οποία ταράζει τα νερά σε Κουμουνδούρου και Χαριλάου Τρικούπη. Στη Θεσσαλονίκη, για παράδειγμα, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση που οργάνωσε η Κίνηση «Προοδευτικοί Πολίτες για την Ανάπτυξη της Κεντρικής Μακεδονίας» του Γιάννη Μαγκριώτη με ομιλητές τον Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα, τον Γιάννη Μυλόπουλο, τον Θανάση Γκλαβίνα, την Πέτη Πέρκα και το Σίμο Δανιηλίδη!

Και μπορεί η εκδήλωση να αφορούσε την Αυτοδιοίκηση, αλλά είναι χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί σε μέρος των στελεχών των τριών κομμάτων για την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών!