Παιχνίδια Εξουσίας

Πότε ανακοινώνει το Πράσινο Κόμμα ο Πέτρος Κόκκαλης

Πότε ανακοινώνει το Πράσινο Κόμμα ο Πέτρος Κόκκαλης
Οι -μη- σχέσεις του με τα φθαρμένα στελέχη των οικολόγων στη χώρα μας. Οι δυο συνεντεύξεις του ευρωβουλευτή στην Αθήνα

Στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση της ίδρυσης του Πράσινου κόμματος στη χώρα μας βρίσκεται ο Πέτρος Κόκκαλης.

Ο ευρωβουλευτής που αποχώρησε πριν από λίγο χρονικό διάστημα από τον ΣΥΡΙΖΑ έχει λάβει το χρίσμα των ευρωπαίων Πρασίνων για την Ελλάδα και είναι έτοιμος να προχωρήσει στις επόμενες κινήσεις του.

Ήδη έχει έτοιμο και κατοχυρωμένο το όνομα του κόμματος, ετοιμάζονται τα γραφεία (στο κέντρο της Αθήνας), ενώ είναι σχεδόν έτοιμη και η ομάδα των στενών συνεργατών του, που όπως είναι φυσικό στην πορεία θα εμπλουτιστεί.

Την ερχόμενη Πέμπτη, σε συνέντευξη που θα παραχωρήσει, ο Πέτρος Κόκκαλης θα αποκαλύψει μέρος του σχεδίου του, ενώ με νέα συνέντευξη τη μεθεπόμενη εβδομάδα θα ανακοινώσει το όνομα του Πράσινου κόμματος, το σήμα του, την ηγετική του ομάδα και ό,τι άλλο ερωτηθεί.

Οι δημοσκοπήσεις που διαθέτει ο ίδιος φέρνουν το κόμμα να εκλέγει σίγουρα έναν ευρωβουλευτή, με κάποιους από τους συνεργάτες του να θέτουν υψηλότερα τον πήχη. Την ίδια στιγμή μάλιστα που στελέχη της Νέας Αριστεράς επιδιώκουν συνεργασία με τον Πέτρο Κόκκαλη και κοινή κάθοδο στις ευρωεκλογές, κάτι που ο ευρωβουλευτής απορρίπτει.

Το Πράσινο κόμμα, όπως είναι σε θέση η στήλη να γνωρίζει, δεν θα είναι όπως τα έως τώρα οικολογικά κόμματα που γνώρισε η χώρα μας, είτε εκπροσωπήθηκαν κοινοβουλευτικά, είτε όχι. Θα είναι ένα βαθύτατα πολιτικό κόμμα, που θα έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο, άρα η θεματολογία του δεν θα περιορίζεται αποκλειστικά στο περιβάλλον.

Ταυτόχρονα, το νέο κόμμα θα στηριχθεί σε νέα πρόσωπα και όχι στο σύνολο των παλιών στελεχών των οικολόγων, που σήμερα είναι στην πλειοψηφία τους φθαρμένα, ενώ ουκ ολίγοι εξ αυτών δεν μιλιούνται καν μεταξύ τους.

Συνεπώς, το Πράσινο κόμμα του Πέτρου Κόκκαλη θα παρουσιάσει μεγάλο ενδιαφέρον, επιφέροντας νέες ανακατατάξεις στο κομματικό σύστημα ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.