Διεθνή

Απίστευτη ιστορία: Βρέθηκε 26 χρόνια μετά σε υπόγειο 100μ. από το σπίτι του, χάρη στον αδερφό του απαγωγέα του

Απίστευτη ιστορία: Βρέθηκε 26 χρόνια μετά σε υπόγειο 100μ. από το σπίτι του, χάρη στον αδερφό του απαγωγέα του
Μία συγκλονιστική ιστορία έρχεται από την Αλγερία όπου έφηβος ο οποίος είχε απαχθεί το 1998 βρέθηκε αιχμάλωτος σε υπόγειο 100 μέτρα από το σπίτι του.

Ο Ομάρ Μπιν Ομράν διασώθηκε την Κυριακή από το σπίτι του επί 26 χρόνια απαγωγέα του, σε ένα υπόγειο 100 μέτρα από το σπίτι του στην Αλγερία.

Ο έφηβος τότε Ομάρ απήχθη το 1998 ενώ πήγαινε στο σχολείο του και από τότε η οικογένειά του είχε πάψει να ελπίζει ότι ο νεαρός άνδρας θα βρισκόταν εν ζωή.

Η μητέρα του Ομάρ, η οποία δεν σταμάτησε ποτέ να αναζητά τον αγνοούμενο γιο της – ένα από τα εννέα παιδιά της – πέθανε το 2013.

Ενώ άλλα μέλη της οικογένειας πίστευαν ότι σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου της χώρας τη δεκαετία του 1990 και στις αρχές του 2000, η μητέρα του ένιωθε μέσα της ότι ήταν ακόμα ζωντανός.

Η ίδια φέρεται να είπε λίγο πριν πεθάνει: «παρακαλώ μην σταματήσετε να ψάχνετε για τον Ομάρ. Είμαι σίγουρη ότι είναι ακόμα ζωντανός».

Ο κατηγορούμενος που φέρεται να είναι ο απαγωγέας του, είναι ένας 61χρονος άνδρας που ζούσε μόνος του και έχει επίσης κατηγορηθεί ότι σκότωσε τον σκύλο του θύματος.

Ο σκύλος παρέμενε γύρω από το σπίτι του υπόπτου για έναν ολόκληρο μήνα μετά την εξαφάνιση του Ομάρ.

Λίγο αργότερα, το πτώμα του σκύλου βρέθηκε μπροστά από το σπίτι της οικογένειας του Ομάρ και πιστεύεται ότι είχε δηλητηριαστεί.

Το κουβάρι της απίστευτης αυτής απαγωγής ξετυλίχθηκε όταν ο αδελφός του υπόπτου υπέδειξε ότι εκείνος εμπλέκεται στην απαγωγή σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ οι δυο τους τσακώνονταν για τα κληρονομικά.

Στη διάρκεια της έρευνας στο σπίτι του άνδρα ανακαλύφθηκε μια καταπακτή κρυμμένη κάτω από άχυρο στο πάτωμα. Βρήκαν τον Ομάρ πίσω από αυτή.

Ο Ομάρ μετά την απελευθέρωσή του, είπε σε συγγενείς του ότι τους έβλεπε ορισμένες φορές να περπατάνε δίπλα από τον χώρο στον οποίο ήταν φυλακισμένος από ένα μικρό παράθυρο αλλά δεν μπορούσε να τους μιλήσει ή να τους φωνάξει καθώς ένιωθε ότι ήταν υπό την επήρεια κάποιας ουσίας.

{https://x.com/CollinRugg/status/1790888523102618026}