Διεθνή

Βαλτιμόρη: Αναστέλλονται οι έρευνες μετά την πτώση της γέφυρας - Νεκροί θεωρούνται οι 6 αγνοούμενοι

Βαλτιμόρη: Αναστέλλονται οι έρευνες μετά την πτώση της γέφυρας - Νεκροί θεωρούνται οι 6 αγνοούμενοι Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ανεστάλησαν οι έρευνες για τον εντoπισμό επιζώντων, ώρες μετά την κατάρρευση της γέφυρας στο λιμάνι της Βαλτιμόρης, κι οι έξι άνθρωποι που αγνοούνταν θεωρείται πλέον πως είναι νεκροί.

«Με βάση τη διάρκεια των ερευνών που διενεργήθηκαν (...), και τη θερμοκρασία του νερού, αυτή τη στιγμή δεν εκτιμάμε πως θα βρούμε ανθρώπους ακόμη στη ζωή», εξήγησε ο αντιναύαρχος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Δύο άτομα ανασύρθηκαν ζωντανά, ο ένας πήρε εξιτήριο μετά τη νοσηλεία του καθώς έφερε βαριά τραύματα, ενώ ο δεύτερος δεν έπαθε τίποτα.

Το πλοίο, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Associated Press και η Washington Post, είχε χάσει την ισχύ του και είχε εκπέμψει SOS πριν την πρόσκρουση. Άμεσα τα σωστικά συνεργεία έσπευσαν στο σημείο και διέσωσαν δύο ανθρώπους, οι οποίοι την ώρα της πρόσκρουσης διέσχιζαν την γέφυρα με τα οχήματά τους. Ωστόσο, έξι ακόμα άτομα παραμένουν αγνοούμενα.

Το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, που ταξίδευε με σχετικά γρήγορη ταχύτητα περίπου οκτώ κόμβων, έχασε την ισχύ του λίγα λεπτά πριν χτυπήσει στη γέφυρα.

{https://x.com/Bharat_Maurya66/status/1772558620044980564?s=20}

«Η προκαταρκτική έρευνα υποδηλώνει ότι επρόκειτο για ατύχημα», είπε ο κυβερνήτης, διαβεβαιώνοντας ότι δεν υπάρχει καμία αξιόπιστη ένδειξη ότι ήταν τρομοκρατική ενέργεια.