Διεθνή

ΗΠΑ: Κρατούσαν τεμαχισμένο πτώμα στο ψυγείο τους για 4 μήνες

ΗΠΑ: Κρατούσαν τεμαχισμένο πτώμα στο ψυγείο τους για 4 μήνες Φωτογραφία: pexels
Ένας αγνοούμενος έμπορος ναρκωτικών από το Μπρούκλιν, του οποίου το διαμελισμένο πτώμα ήταν κρυμμένο σε ένα ψυγείο στο Flatbush για τέσσερις μήνες μετά από έναν καυγά για ναρκωτικά, ήταν εγγεγραμμένος σεξουαλικός παραβάτης που είχε μια σειρά από συλλήψεις για παρενόχληση ανηλίκων στο ποινικό του μητρώο, δήλωσαν πηγές των αρχών επιβολής του νόμου στην εφημερίδα The Post.

Ο Kawsheen Gelzer, 39 ετών, ο οποίος είναι εγγεγραμμένος στο κρατικό μητρώο σεξουαλικών παραβατών από τότε που καταδικάστηκε για παρενόχληση ενός 12χρονου αγοριού το 2005, φέρεται να σκοτώθηκε μέσα στο διαμέρισμα του τέταρτου ορόφου τον Σεπτέμβριο, τεμαχισμένος και αποθηκευμένος σε πλαστικές σακούλες μέσα στο ψυγείο ενός ενοίκου.

«Όλοι στο κτίριο το γνώριζαν», δήλωσε την Πέμπτη η ένοικος Dorothy Williams.

«Όλοι ήξεραν ότι μπήκε εκεί μέσα και δεν ξαναβγήκε ποτέ. Όλοι μιλούσαμε γι' αυτό».

Γείτονες και πηγές επιβεβαίωσαν ότι ο Gelzer ήταν ο άνθρωπος του οποίου το κομμένο κεφάλι και το διαμελισμένο σώμα βρέθηκαν μέσα στο διαμέρισμα της λεωφόρου Nostrand τη Δευτέρα.

Τα αρχεία δείχνουν ότι ο Gelzer έχει τουλάχιστον άλλες πέντε συλλήψεις στο ποινικό του μητρώο, μεταξύ των οποίων δύο χρόνια σε πολιτειακή φυλακή για καταδίκη σε σεξουαλική κακοποίηση πρώτου βαθμού, πριν αποφυλακιστεί από φυλακή στα βόρεια της πολιτείας το 2012.

Η Heather Stines, η γυναίκα που ζούσε στο διαμέρισμα, ισχυρίστηκε στην αστυνομία ότι ο φυλακισμένος σύζυγός της σκότωσε τον Gelzer τον Σεπτέμβριο και κόλλησε τα μέλη του σώματός του μέσα στο ψυγείο, μετά από καυγά για ναρκωτικά, ανέφεραν οι πηγές.

Ένα αυτοσχέδιο μνημείο για τον Gelzer στήθηκε στο λόμπι του κτιρίου, με κεριά και φωτογραφίες.

«Είναι κάτι τρομερό», δήλωσε την Πέμπτη ο Γουίλιαμς, ένοικος του κτιρίου.

Ο Stines, ο οποίος είχε εκκρεμή εντάλματα για μικροκλοπές, τέθηκε υπό κράτηση και στάλθηκε στο νοσοκομείο Brookdale για ψυχιατρική παρακολούθηση μετά τη φρικιαστική ανακάλυψη.

Η 45χρονη Stines και ο σύζυγός της, ο 45χρονος Nicholas McGee, ο οποίος είναι φυλακισμένος στο Chesapeake της Βιρτζίνια για υπόθεση απάτης ταυτότητας, δεν έχουν κατηγορηθεί για την εξαφάνιση και τον θάνατο του Gelzer.

Αστυνομικές πηγές αναγνώρισαν τον Στάινς ως πρόσωπο ενδιαφέροντος στην υπόθεση.

Οι αστυνομικοί ανταποκρίθηκαν στο διαμέρισμα του τέταρτου ορόφου γύρω στις 6:15 π.μ. της Δευτέρας μετά από πληροφορία για ένα πτώμα μέσα στο σπίτι, και βρήκαν το διαμελισμένο πτώμα σε ένα ψυγείο που ήταν σφραγισμένο με ταινία, δήλωσε ο επικεφαλής των ντετέκτιβ του NYPD Joseph Kenny στους δημοσιογράφους κατά την ενημέρωση.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι ο Στάινς αναγνώρισε τον Γκέλζερ από φωτογραφίες και είπε ότι ένα τατουάζ στο σφαγμένο πτώμα ταίριαζε με εκείνο του σεξουαλικού παραβάτη καριέρας.

Οι ντετέκτιβ της σκηνής του εγκλήματος στοίβαξαν σχεδόν δώδεκα σακούλες με αποδεικτικά στοιχεία έξω από το διαμέρισμα την Τετάρτη στο πλαίσιο της έρευνάς τους.