Διεθνή

Ζητά ευθανασία 23χρονη youtuber, «Παλεύω με 40 προσωπικότητες»

Ζητά ευθανασία 23χρονη youtuber, «Παλεύω με 40 προσωπικότητες» Φωτογραφία: pexels
Σε ανάρτησή της στο Instagram, δήλωσε ότι η απόφασή της για ευθανασία είναι οριστική.

Η Olympe, μια 23χρονη Γαλλίδα YouTuber, είπε στους ακολούθους της ότι βρισκόταν στο Βέλγιο για να κάνει ευθανασία ώστε να σταματήσει να υποφέρει από τη διαταραχή της διαχωριστικής ταυτότητας και τη ΔΕΠΥ.

Ωστόσο, σύμφωνα με το sportskeeda, οι Βέλγοι γιατροί αρνήθηκαν να τη βοηθήσουν καθώς η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει χρόνια.

Η νεαρή γυναίκα μοιράζεται το ταξίδι της στην ψυχική υγεία στην πλατφόρμα, όπου μετρά περίπου 255.000 συνδρομητές.

Ισχυρίζεται ότι έχει 40 διαφορετικές προσωπικότητες

Σε ανάρτησή της στο Instagram, δήλωσε ότι η απόφασή της για ευθανασία είναι οριστική.

Στην ανάρτησή της, έγραψε: «Η γυναίκα που δεν έχει κάνει τίποτα άλλο από το να πάρει την απόφαση να αυτοκτονήσει».

«Αυτό δεν είναι μια συζήτηση. Αυτή είναι η ζωή μου. Ήταν μια δύσκολη απόφαση για μένα να πάρω».

Αν και η ευθανασία (υποβοηθούμενη αυτοκτονία) είναι νόμιμη στο Βέλγιο, ένας από τους γιατρούς που συμβουλεύτηκε η Olympe της είπε ότι μπορεί να χρειαστούν μήνες ή και χρόνια για να έχει κάποιος πρόσβαση στην πράξη.

Η ευθανασία στο Βέλγιο είναι νόμιμη τις τελευταίες δύο δεκαετίες και περίπου 2.500 άνθρωποι λαμβάνουν υπηρεσίες υποβοηθούμενης αυτοκτονίας κάθε χρόνο

Η Olympe μοιράζεται ότι η αποσχιστική διαταραχή της προσωπικότητάς της είναι αποτέλεσμα των τραυμάτων του παρελθόντος της, συμπεριλαμβανομένης της κακοποίησης.

Αυτό το Σαββατοκύριακο, μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναμεταδόθηκε από τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, όπου η Olympe ανακοίνωσε ότι ήθελε να βάλει τέλος στη ζωή της επειδή δεν μπορούσε να αντέξει άλλο το βάρος των ψυχολογικών διαταραχών της.

{https://youtu.be/4hsGC93Q7co}

Η Olympe δήλωσε:

«Το τελευταίο τρίμηνο του 2023 θα καταφύγω στην υποβοηθούμενη αυτοκτονία στο Βέλγιο. Είμαι ήδη σε επαφή με τους γιατρούς».

Ωστόσο, ο Yves de Locht, ο Βέλγος γιατρός με τον οποίο μίλησε πρόσφατα, καταδίκασε την ιδέα που έχει ο κόσμος ότι η κράτηση μιας υπηρεσίας υποβοηθούμενης αυτοκτονίας στο Βέλγιο είναι εύκολα προσβάσιμη, σαν να ήταν η χώρα ένας "διανομέας ευθανασίας".

Ο ίδιος επιβεβαίωσε:

«Δεν έχω δει ακόμη τον ιατρικό της φάκελο, αλλά έχω διαβάσει τα μηνύματά της. Θέλει να με συναντήσει».

Ο γιατρός δήλωσε ακόμη ότι δεν αρνούνται να συναντήσουν ανθρώπους που θέλουν να προχωρήσουν σε ευθανασία. Ωστόσο, συνήθως εξηγούν στους ασθενείς ότι η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει μήνες ή και χρόνια.

Αναφερόμενος στη νεαρή YouTuber, ο De Locht είπε ότι ανακοίνωσε ότι θα βάλει τέλος στη ζωή της στα τέλη του 2023, κάτι που είναι πολύ νωρίς για να ασχοληθεί ο γιατρός με την περίπτωσή της. Είπε ότι χρειάζεται περισσότερες πληροφορίες για την κατάστασή της πριν αποφασίσει αν θα την συναντήσει ή όχι.

Ο De Locht απέδειξε ότι οι νέοι άνθρωποι μπορούν να υποβληθούν σε ευθανασία, αλλά μόνο αφού οι ειδικοί πιστοποιήσουν ότι η ασθένεια από την οποία πάσχει το άτομο είναι ανίατη. Στην περίπτωση μιας ψυχικής διαταραχής, οι ψυχίατροι θα πρέπει να δοκιμάσουν άλλες θεραπείες και να δουν πώς θα αποδειχθούν. Η Olympe μπορεί επίσης να χρειαστεί να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο. Έτσι, συνολικά, θα είναι μια μακρά και δύσκολη διαδικασία.

{https://youtu.be/0ISDyiz5cKc}