Ελλάδα

Ολονύχτιο πάρτυ σε όλη την Ελλάδα - Ο Παναθηναϊκός «έραψε» το 7ο αστέρι και οι οπαδοί τους δημιούργησαν λαοθάλασσα

Ολονύχτιο πάρτυ σε όλη την Ελλάδα - Ο Παναθηναϊκός «έραψε» το 7ο αστέρι και οι οπαδοί τους δημιούργησαν λαοθάλασσα
Ολονύκτιο πάρτυ στους δρόμους της Αθήνας με αφορμή το 7ο αστέρι του Παναθηναϊκού στην Euroleague.

Με το σφύριγμα της λήξης χιλιάδες φίλοι του Παναθηναϊκού ξεχύθηκαν στους δρόμους της Αθήνας πανηγυρίζοντας την κατάκτηση της Euroleague για 7η φορά. 

panigirismoi pao omonoia 3 75b37

Οι πράσινοι φίλαθλοι σε πανηγυρικό κλίμα, γιόρτασαν το έβδομο αστέρι που «έραψαν» στη φανέλα τους όσα και τα κύπελλα πρωταθλητριών που έχουν κατακτήσει στο μπάσκετ. 

Το φινάλε του τελικού της Euroleague έφερε έξαλλους πανηγυρισμούς των φίλων του Παναθηναϊκού ενώ και το κέντρο της Αθήνας, η πλατεία Ομονοίας πήρε… φωτιά με τους «πράσινους» να πανηγυρίζουν ανάβοντας καπνογόνα και δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα ισάξια της τεράστιας επιτυχίας του μπασκετικού Παναθηναικού.

panathi984_245cf.jpeg

Η μεγάλη υπέρβαση και το έβδομο τρόπαιο στην κορυφή της μπασκετικής Ευρώπης  έφερε έξαλλους πανηγυρισμούς με τους οπαδούς των Πρασίνων να δίνουν ραντεβού στο κέντρο της πόλης και να μετατρέπουν την νύχτα σε… μέρα αποθεώνοντας την εκπληκτική εμφάνιση της ομάδας στον τελικο του Final 4 στην Uber Arena του Βερολίνου.

panathi963_0d0a3.jpeg

{https://youtu.be/clQsVAMGpYE}

{https://youtu.be/YMUQYV8wiG0}

{https://youtu.be/kBTowFfDnRs}

Στις 13.30 το μεσημέρι η άφιξη του Παναθηναϊκού  στην Ελλάδα

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού έχουν βγει στους δρόμους και πανηγυρίζουν για την κατάκτηση του τροπαίου, αλλά αυτό που περιμένουν και επιζητούν πιο πολύ είναι η ώρα άφιξης της ομάδας στην Ελλάδα για να τους αποθεώσουν και να τους ευχαριστήσουν για το τρόπαιο που έφερε ξανά την ομάδα τους στην κορυφή της μπασκετικής Ευρώπης.

Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό της ομάδας των πρασίνων οι παίκτες του Παναθηναϊκού αναμένονται επρόκειτο να επιστρέψουν στις 11 το πρωί με τον Κώστα Σλούκα να τους προσκαλεί στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, αλλά τελικά έγινε γνωστό ότι η άφιξη θα πραγματοποιηθεί δύο ώρες αργότερα στις 13.30 το μεσημέρι.

Το ματς

Πρωταθλητής Ευρώπης αναδείχτηκε ο Παναθηναϊκός καθαρίζοντας την Ρεάλ στο Βερολίνο με 95 - 80. Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε τον τίτλο της Euroleague. Με συγκλονιστική ανατροπή στο β΄ ημίχρονο, οι «πράσινοι» του Εργκίν Αταμάν επικράτησαν στον τελικό της Euroleague, στην κατάμεστη Uber Arena του Βερολίνου και έραψαν στη φανέλα τους το 7ο αστέρι, όσα και τα κύπελλα πρωταθλητριών που έχουν κατακτήσει στο μπάσκετ.

Στο 24’ ο Παναθηναϊκός πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με 56-58 και στην 3η περίοδο ήταν ο κυρίαρχος του παιχνιδιού καθώς έληξε με 61-64.

Στο 33' ο Παναθηναϊκός ήταν στο +6 και εκεί ήταν το σημείο που ξεκίνησαν οι πράσινοι να ξεφεύγουν. Στο 37' το σκορ ήταν 76-83 και το σκορ έγινε δύο λεπτά πριν την λήξη του παιχνιδιού 76-86 με τρίποντο του Μήτογλου.

Τα δεκάλεπτα (με πρώτη τη Ρεάλ): 36-25, 54-49, 61-64, 80-95

Τους πόντους του Παναθηναϊκού πέτυχαν οι: Καλαϊτζάκης 2, Βιλντόσα 3 (1), Σλούκας 24 (4), Παπαπέτρου 4 (1), Γκραντ 11 (2), Ναν 21 (2), Λεσόρ 17, Ερνανγκόμεθ 5, Μήτογλου 8 (2)