Ελλάδα

Διοικητής 5ης ΥΠΕ: «Κατά παράβαση όλων των πρωτοκόλλων» η αναρρωτική άδεια στον επιθεωρητή ΟΣΕ

Διοικητής 5ης ΥΠΕ: «Κατά παράβαση όλων των πρωτοκόλλων» η αναρρωτική άδεια στον επιθεωρητή ΟΣΕ Φωτογραφία: larissanet
Στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας προσήλθε ο διοικητής 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Φώτης Σερέτης, ώστε να καταθέσει στην ανακρίτρια το πόρισμα της ΕΔΕ για την αναρρωτική άδεια στον επιθεωρητή του ΟΣΕ.

Στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας προσήλθε την Τρίτη ο διοικητής 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας  Στερεάς Ελλάδας, Φώτης Σερέτης, ώστε να καταθέσει στην ανακρίτρια το πόρισμα της ΕΔΕ για τους δύο γιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου σε ότι αφορά τη χορήγηση αναρρωτικής άδειας στον επιθεωρητή - προϊστάμενο του ΟΣΕ.

Σύμφωνα με το larissanet, ο Φώτης Σερέτης σε δηλώσεις του υπογράμμισε πως «η αναρρωτική άδεια δόθηκε κατά παράβαση όλων των πρωτοκόλλων», ενώ ήδη οι δύο γιατροί τέθηκαν σε αναστολή καθηκόντων.

Το επόμενο στάδιο περιλαμβάνει, τώρα, τη δικαστική διερεύνηση, ώστε να εξεταστούν τυχόν ποινικές ευθύνες, αλλά και υπηρεσιακή διερεύνηση από το Πειθαρχικό Συμβούλιο της 5ης ΥΠΕ.

Ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ αναφέρθηκε, ακόμη στην κατάσταση των τραυματιών μετά την τραγωδία των Τεμπών.

Όπως διευκρίνισε, σε ΜΕΘ παραμένουν επτά ασθενείς (2 στη Θεσσαλονίκη, 4 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και 1 στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας), ενώ εξακολουθούν να νοσηλεύονται 7 ασθενείς σε απλές κλίνες (6 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και 1 στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας).