Ελλάδα

Μετά τις Απόκριες πετάμε τις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους - Πού έδωσε «πράσινο φως» σήμερα η Επιτροπή

Μετά τις Απόκριες πετάμε τις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους - Πού έδωσε «πράσινο φως» σήμερα η Επιτροπή
Η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων «έβαλε φρένο» σε όσους ετοιμάζονταν να πετάξουν τις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους

Καμία νέα απόφαση δεν έλαβε εντέλει σήμερα Τετάρτη η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για τη χρήση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους.

Το ζήτημα θα εξεταστεί σε νέα συνεδρίαση την επόμενη βδομάδα, ενώ όπως φαίνεται αυτό που προβληματίζει κατά βάση είναι το κατά πόσο θα επηρεαστεί η διασπορά του ιού από τον εορτασμό της Αποκριάς, κι αυτό παρότι έχουν απαγορευθεί οι μαζικές καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Οι πληροφορίες θέλουν την Επιτροπή να εκφράζει την εκτίμηση ότι πρέπει να περάσουν πρώτα οι Απόκριες και μετά αρθεί το μέτρο της χρήσης της μάσκας, καθώς αναμένεται να βγει πολύς κόσμος αυτές τις ημέρες - χωρίς να αποκλείονται και οι περιπτώσεις συγχρωτισμού.

«Πράσινο φως» στις εκδρομές στα ΚΑΠΗ

Μετά τις σχολικές εκδρομές, ωστόσο, σήμερα δόθηκε το «πράσινο φως» από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων και για τις εκδρομές των ΚΑΠΗ.

Πιο συγκεκριμένα, στη σημερινή συνεδρίαση αποφασίστηκε να επιτραπεί η διοργάνωση εκδρομών με τη συμμετοχή μόνο εμβολιασμένων από τον Μάρτιο.

Σημειώνεται πως η άρση των περισσότερων περιοριστικών μέτρων που ισχύουν σήμερα αναμένεται να αρθούν μέχρι τα τέλη Μαρτίου... για τους εμβολιασμένους.

«Θεωρώ ότι μέχρι τα τέλη Μαρτίου, τα περισσότερα από τα μέτρα που ισχύουν για τους εμβολιασμένους, θα έχουν αρθεί. Προφανώς κάποια θα παραμείνουν, όπως η μάσκα και κάποια μέτρα αποστάσεων, τα οποία, όμως, δεν επηρεάζουν την κανονικότητα», έχει δηλώσει σχετικά ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.