Επιχειρήσεις

Η efood γίνεται και... κούριερ: Στο σπίτι σου μέχρι και ρούχα

Η efood γίνεται και... κούριερ: Στο σπίτι σου μέχρι και ρούχα
Υπηρεσίες ταχυμεταφορών (courier) ακόμα και για καταστήματα που δεν βρίσκονται στην πλατφόρμα της θα παρέχει η efood, με τη δραστηριότητα στο «τελευταίο μίλι» (last mile) να ξεκινάει σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, εντώς του πρώτου τριμήνου του 2024.

Η είσοδος της εταιρείας και σε αυτή τη κατηγορία αναμένεται να εντείνει τον ανταγωνισμό ήδη έχει οξυνθεί μετά την εκρηκτική άνοδος του ηλεκτρονικού εμπορίου από την πανδημία κι έπειτα.

Το efood last mile είναι μία υπηρεσία παράδοσης που μπορεί να επιλέξει οποιαδήποτε εμπορική επιχείρηση για να αποστείλει τα προϊόντα της στους καταναλωτές χωρίς να συνεργάζονται απαραίτητα με την πλατφόρμα της efood. Οι επιχειρήσεις αξιοποιούν τον στόλο διανομέων της efood, ανάλογα με τις προγραμματισμένες ή έκτακτες ανάγκες τους, μέσω της efood last mile, αποστέλλοντας τα προϊόντα τους είτε μέσα στην επόμενη ώρα από την παραγγελία είτε εντός δύο ημερών.

Για την αξιοποίηση της υπηρεσίας τα καταστήματα θα ακολουθούν μία απλή ηλεκτρονική διαδικασία, ενώ οι χρήστες θα μπορούν να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο την πορεία της παράδοσης με live tracking, κάνοντας κλικ σε ένα σύνδεσμο που θα λαμβάνουν μετά την ολοκλήρωση των αγορών τους, χωρίς να απαιτείται η εγκατάσταση της εφαρμογής της efood.