Αθλητισμός

Συνελήφθη ο Νο1 αθλητής του γκολφ – Το απίστευτο τετράωρο του Σκότι Σέφλερ

Συνελήφθη ο Νο1 αθλητής του γκολφ – Το απίστευτο τετράωρο του Σκότι Σέφλερ Φωτογραφία: EPA/ ERIK S. LESSER
Μέσα σε τέσσερις ώρες συνελήφθη, φωτογραφήθηκε με ρούχα κρατούμενου και επέστρεψε στο γήπεδο γκολφ για να αγωνιστεί.

Με χειροπέδες κατέληξε ο Νο1 αθλητής του γκολφ στον κόσμο, Σκότι Σέφλερ, ενώ ήταν καθ’ οδόν για τουρνουά γκολφ. Ο ίδιος μιλά για παρεξήγηση, αλλά σε βάρος του απαγγέλθηκαν τέσσερις κατηγορίες, προτού αφεθεί ελεύθερος και πάει τελικά στο γήπεδο του γκολφ για να μετάσχει στο τουρνουά.

Νωρίς το πρωί της Παρασκευής, ο 27χρονος πήγαινε στο Valhalla Golf Club του Λούισβιλ για το PGA Championship, ένα από τα τέσσερα τουρνουά γκολφ ανδρών. Λίγη ώρα νωρίτερα, είχε γίνει τροχαίο δυστύχημα, όταν λεωφορείο παρέσυρε πεζό που επιχειρούσε να διασχίσει τον δρόμο.

Η αστυνομία είχε σταματήσει την κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα του δρόμου που οδηγεί στο Valhalla Golf Club, όπου προσπαθούσε να φτάσει ο Σκότι Σέφλερ. Ο αθλητής και η αστυνομία παρουσιάζουν διαφορετικές εκδοχές για το τι συνέβη στη συνέχεια.

golf-atyxima_0e3f7.jpg

Φωτ.: EPA

«Σήμερα το πρωί προχωρούσα σύμφωνα με τις οδηγίες των αστυνομικών. Ήταν μία πολύ χαοτική κατάσταση, όπως είναι κατανοητό, μετά το τραγικό δυστύχημα που έγινε νωρίτερα και υπήρξε μια μεγάλη παρεξήγηση για το τι πίστευα ότι μου ζητήθηκε να κάνω», ανέφερε σε δήλωσή του ο 27χρονος.

«Δεν είχα ποτέ πρόθεση να αγνοήσω τις οδηγίες. Ελπίζω να το αφήσω πίσω και να επικεντρωθώ στο γκολφ σήμερα», συμπλήρωσε ο Σκότι Σέφλερ ο οποίος μέσα σε τέσσερις ώρες συνελήφθη, φωτογραφήθηκε με ρούχα κρατουμένου και επέστρεψε στο Valhalla Golf Club για να αγωνιστεί.

Οι κατηγορίες σε βάρος του γκόλφερ

Σε βάρος του Σκότι Σέφλερ απαγγέλθηκαν τέσσερις κατηγορίες, για ένα κακούργημα και τρία πλημμελήματα και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος χωρίς εγγύηση. Ο 27χρονος κατηγορείται για επίθεση σε αστυνομικό και απρόσεκτη οδήγηση μεταξύ άλλων.

golfer_9e081.jpg

Φωτ.: EPA

Ήταν λίγο μετά τις 06:00 όταν ο γκόλφερ προσπέρασε έναν αστυνομικό με το SUV του, το οποίο έφερε το σήμα της διοργάνωσης, σύμφωνα με τον Τζεφ Ντάρλινγκ, δημοσιογράφο του ESPN, ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας.

Ο αστυνομικός του φώναξε να σταματήσει και αρπάχτηκε από το αυτοκίνητο, μέχρι να φρενάρει ο Σκότι Σέφλερ, έπειτα από περίπου 9 μέτρα.

Ο 27χρονος έσυρε τον αστυνομικό Μπράιαν Γκίλις στο έδαφος, αναφέρουν οι αρχές, σύμφωνα με τις οποίες ο γκόλφερ επιτάχυνε. Ο ένστολος είχε «πόνο, οίδημα και εκδορές» στον καρπό του αριστερού χεριού του και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, οι αστυνομικοί έβγαλαν τραβώντας τον αθλητή από το αυτοκίνητο, τον έριξαν πάνω στο όχημά του και του πέρασαν αμέσως χειροπέδες.

«Τον οδήγησαν στο περιπολικό και τον έβαλαν στην πίσω θέση. Ήταν έκπληκτος με αυτό που συνέβαινε, με κοίταξε και είπε “σε παρακαλώ βοήθησέ με”. Ξεκάθαρα δεν καταλάβαινε τι συνέβαινε. Εξελίχθηκε πολύ γρήγορα και επιθετικά», συμπλήρωσε ο Τζεφ Ντάρλινγκ.

{https://youtu.be/uNCTqF64KrQ?t=3}