Αθλητισμός

Κωπηλασία: Χρυσό μετάλλιο από Μπούρμπου και Φράγκου στο Παγκόσμιο Κ23 (βίντεο)

Κωπηλασία: Χρυσό μετάλλιο από Μπούρμπου και Φράγκου στο Παγκόσμιο Κ23 (βίντεο) Φωτογραφία: ΑΡΧΕΙΟΥ - INTIME
Η Χριστίνα Μπούρμπου και η Ευαγγελία Φράγκου κατέκτησαν χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξάγεται στη λίμνη Βαρέζε της Ιταλίας.

Η ελληνική κωπηλασία πανηγυρίζει το πρώτο της μετάλλιο και μάλιστα χρυσό στο διπλό Παγκόσμιο Κ23 που πραγματοποιείται στο Βαρέζε. Ένα χρυσό μετάλλιο που έχει... άρωμα γυναίκας αφού το κατέκτησαν στο τελικό της δικώπου κάτω των 23 ετών η Χριστίνα Μπούρμπου και η Ευαγγελία Φράγκου.

Το ελληνικό πλήρωμα ήταν από το ξεκίνημα της κούρσας στην πρωτοπορία την οποία κράτησε ως τον τερματισμό για να σημειώσει τελικό χρόνο 6:58.41, που αποτελεί και νέο παγκόσμιο ρεκόρ!

Μάλιστα το προηγούμενο 6:58.68 ανήκε κι αυτό σε ελληνικό πλήρωμα από το 2019 στο Παγκόσμιο της Σαρασότα και συγκεκριμένα στην Χριστίνα Μπούρμπου (που έκανε και το νέο ρεκόρ) και την Μαρία Κυρίδου.

Στη 2η θέση και αρκετά πιο πίσω τερμάτισε το πλήρωμα της Λιθουανιας με 7:04.27 και στην 3η αυτό της Γερμανίας με 7:05.69.

Ο Εθνικός ύμνος ακούστηκε στην λίμνη της Ιταλίας προς τιμήν ενός πολλά υποσχόμενου πληρώματος , της 5ης Ολυμπιονίκη πρωταθλήτριας του ΝΟΘ Χριστίνας Μπούρμπου που παρότι σπουδάζει στις ΗΠΑ κατάφερε να βρίσκεται στην Εθνική ομάδα και να κατακτά νέες κορυφές και της Ευαγγελίας Φράγκου ενός ταλαντούχου κοριτσιού από τα Γιαννιτσά που πέρυσι σάρωσε ότι βρήκε μπροστά της κατακτώντας χρυσά μετάλλια με τις συναθλήτριες της σε όσες διοργανώσεις πήρε μέρος.

«Απίστευτα χαρούμενες»

«Νιώθουμε τέλεια. Κάναμε ένα ωραίο ανέβασμα στο τέλος. Είμαι χαρούμενη για το ρεκόρ. Είμαστε μαζί με την Ευαγγελία ένα μήνα και δουλέψαμε σκληρά και με κάνει χαρούμενη γιατί νιώθω πως υπάρχουν προσδοκίες γι’ αυτό το πλήρωμα» είπε η Μπούρμπου.

Από την πλευρά της, η Φράγκου υπογράμμισε: «Είμαι απίστευτα χαρούμενη. Δεν το περίμενα σε αυτό το αγώνισμα. Ήμουν επιφυλακτική όταν ο προπονητής μας είπε ότι θα τρέξουμε τελικό, όμως τον εμπιστευτήκαμε και δουλέψαμε σκληρά. Ελπίζω να έχουμε το ίδιο καλά αποτελέσματα στο Ευρωπαϊκό».

Δείτε τις δηλώσεις των χρυσών κοριτσιών στο βίντεο της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων:

{https://www.youtube.com/watch?v=7panNb2pLfk}