Ελλάδα

Ζάκυνθος: Το μαρτύριο της κακοποίησης που ζούσαν τα παιδιά στα χέρια της μητέρας

Ζάκυνθος: Το μαρτύριο της κακοποίησης που ζούσαν τα παιδιά στα χέρια της μητέρας Φωτογραφία: PEXELS Photo by Pixabay:
Οργή επικρατεί στη Ζάκυνθο μετά την αποκάλυψη του εφιάλτη της κακοποίησης που ζούσαν δυο μικρά παιδιά ηλικίας 9 και 12 ετών από τα χέρια της θετής μητέρας τους. Πώς η Αστυνομία έφτασε στη σύλληψή της.

Σοκαρισμένη παρακολουθεί η τοπική κοινωνία της Ζακύνθου τις εξελίξεις του δράματος που βιώναν δυο παιδιά στα χέρια της θετής τους μητέρας που τα κακοποιούσε και τα χτυπούσε σε καθημερινή σχεδόν βάση χωρίς κανένας να γνωρίζει τον εφιάλτη που ζούσαν.

Πώς η έκκληση για βοήθεια του 12χρονου στην γειτόνισσα, έβαλε τέλος στον εφιάλτης της κακοποίησης

Η υπόθεση της κακοποίησης των παιδιών έγινε γνωστή μετά τη σύλληψη της θετής τους μητέρας. Όλα συνέβησαν το μεσημέρι του Σαββάτου, στην περιοχή Αγιος Δημήτριος, στη Ζάκυνθο.

Στις 16:30 ενημερώθηκε τηλεφωνικά από το «Χαμόγελο του Παιδιού» το Α.Τ. Αλυκών Ζακύνθου, ότι μια γυναίκα κατήγγειλε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, σχετικά με παιδί που υφίστατο κακοποίηση σε διπλανό σπίτι.

Ολα ξεκίνησαν όταν ένας 12χρονος, κλαίγοντας και με εκδορές σε σημεία του σώματός του, ζήτησε βοήθεια από τη συγκεκριμένη γυναίκα και ανέφερε ότι η μητέρα του, σχεδόν σε καθημερινή βάση τον χτυπά, όπως επίσης και τον αδερφό του.


Στο σημείο μετέβη ο Διοικητής του Α.Τ. μαζί με αστυνομικούς, εντοπίστηκε η μητέρα με τα ανήλικα παιδιά της και οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμημα της περιοχής. Ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ζακύνθου, ο οποίος έδωσε παραγγελία για ανωμοτί μαρτυρική εξέταση των ανηλίκων.

Από τη προανάκριση προέκυψε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η μητέρα χτύπησε με τα χέρια, τον ανήλικο θετό της γιο, χτυπώντας τον στο κεφάλι, στο λαιμό και στον ώμο, προκαλώντας του εκδορές και μώλωπες. Συνελήφθη και κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία.

Αυτή τη στιγμή τα παιδιά βρίσκονται στην παιδιατρική κλινική του Γενικού νοσοκομείου Ζακύνθου ενώ η 49χρονη κρατείται στο ΑΤ Ζακύνθου και αύριο θα οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα Ζακύνθου.

Τα τραγικά παιχνίδια της μοίρας - Αυτοκτόνησε προ ημερών ο μπαμπάς της οικογένειας

Η 49χρονη που κατηγορείται για την κακοποίηση των παιδιών αρνείται τα πάντα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η οικογένεια πριν λίγες μέρες δέχθηκε ένα σημαντικό πλήγμα καθώς ο σύζυγος της 49χρονης και θετός πατέρας των παιδιών έβαλε τέλος στη ζωή του. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι, γεγονός που ξάφνιασε την οικογένεια. 

Γιαννόπουλος για κακοποίηση παιδιών στη Ζάκυνθο: Ευθύνη της Περιφέρειας να ελέγχει τακτικά αν είναι κατάλληλη η οικογένεια

Ο πρόεδρος του ΔΣ του «Χαμόγελου του Παιδιού» μιλώντας στην ΕΡΤ3 ανέφερε ότι τα παιδιά πριν δοθούν για υιοθεσία στην εν λόγω οικογένεια ζούσαν σε Δομή του Οργανισμο΄υ και τόνισε ότι αυτά τα παιδιά το μόνο, που θυμούνται είναι η απόρριψη, αφού ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Ήταν κοντά μας για δύο χρόνια τα παιδιά πριν υιοθετηθούν. Επιδιώκουμε πάντα τα παιδιά να πάνε σε οικογένειες. Από ‘κει και πέρα είναι ευθύνη της Περιφέρειας βάσει νόμου να ελέγχει τακτικά αν είναι κατάλληλη η οικογένεια και να έχει την εποπτεία της υιοθεσίας».

Αναφερόμενος στη γειτόνισσα, στην οποία κατέφυγαν τα δύο ανήλικα παιδιά, ο κ. Γιαννόπουλος είπε: «Θα πρέπει να πούμε ένα τεράστιο ''ευχαριστώ'' στη γυναίκα, που τα προστάτευσε, τα αγκάλιασε και δε φοβήθηκε κάποια επιρροή».

Τέλος ο κ. Γιαννόπουλος πρόσθεσε: «Με μεγάλη χαρά θα τα δεχτούμε στην αγκαλιά του Χαμόγελου αλλά πιστεύουμε ότι πολύ καλύτερα θα είναι μια οικογένεια, που γνωρίζουν τα παιδιά ήδη. Υπάρχουν κάποιοι, που ενδιαφέρονται πραγματικά».