Υγεία

Διατροφή 7 ημερών χωρίς ζάχαρη για αποτοξίνωση

Διατροφή 7 ημερών χωρίς ζάχαρη για αποτοξίνωση
Σε αυτό το 7ήμερο πρόγραμμα διατροφής χωρίς ζάχαρη, θα βρεις αντιφλεγμονώδη γεύματα και σνακ υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη που μπορούν να σε βοηθήσουν να επιτύχεις τους στόχους σου με γευστικό τρόπο.

Σε αυτό το 7ήμερο πρόγραμμα διατροφής με έτοιμα σχεδιασμένα γεύματα, έχεις μια εβδομάδα με νόστιμα αντιφλεγμονώδη γεύματα και σνακ. Απόλαυσε φρούτα και λαχανικά πλούσια σε αντιοξειδωτικά, σολομό, αβοκάντο, δημητριακά ολικής αλέσεως, ξηρούς καρπούς και σπόρους, δεν θα βρεις προφλεγμονώδη πρόσθετα σάκχαρα.

Σύμφωνα με την έρευνα του 2022 που δημοσιεύθηκε στο Frontiers in Immunology, η υπερβολική πρόσληψη διαιτητικής ζάχαρης μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένο κίνδυνο μεταβολικών διαταραχών, με αποτέλεσμα χρόνια φλεγμονή χαμηλού βαθμού.

Αν όμως αυξήσεις την πρωτεΐνη για να βελτιώσεις τον κορεσμό θα αποφύγεις τις απογευματινές λιγούρες όπου αποζητάς ζάχαρη. Κάθε μέρα σε αυτή τη διατροφή παρέχει τουλάχιστον 76 γραμμάρια χορταστικής πρωτεΐνης και 28 γραμμάρια φυτικών ινών που είναι υγιεινές για το έντερο.

Αν και παραλείπονται τα πρόσθετα σάκχαρα, στο διατροφικό αυτό πρόγραμμα των 7 ήμερων τα φυσικά σάκχαρα που βρίσκονται στα φρούτα, τα λαχανικά και τα μη ζαχαρούχα γαλακτοκομικά, όπως το γιαούρτι και το κεφίρ.

Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ στο TheIssue.gr.