Υγεία

Έλλειψη επαρκούς ύπνου: Η απειλή για εγκέφαλο και σώμα και η «αμυντική γραμμή» μελατονίνης και βιταμίνης B6

Έλλειψη επαρκούς ύπνου: Η απειλή για εγκέφαλο και σώμα και η «αμυντική γραμμή» μελατονίνης και βιταμίνης B6
Ο ποιοτικός ύπνος δεν αποτελεί πολυτέλεια, αλλά φυσική ανάγκη για όλους, απαραίτητος για τη διατήρηση υγιή νου και σώματος. Μια ταινία μελατονίνης και βιταμίνης Β6 δίνει τη λύση στην αϋπνία.

Μια εκ των βασικών λειτουργιών του ανθρώπινου οργανισμού είναι ο ύπνος ο οποίος είναι απαραίτητος για την επαναφόρτιση του εγκεφάλου, αλλά και του σώματος. Κυρίως, όμως, ο επαρκής και σωστός ύπνος βοηθάει τον οργανισμό να παραμείνει υγιής και να αντιμετωπίσει ασθένειες. Συμβάλλει στην ορθή λειτουργία του εγκεφάλου, αφού η έλλειψη του οδηγεί σε μειωμένη συγκέντρωση, γνωστική και συναισθηματική λειτουργία και μνήμη, όπως γράφει και το News4Health.gr.

Οι περισσότεροι ενήλικες χρειάζονται 7 με 9 ώρες ύπνου κάθε βράδυ, με τις ώρες να αυξάνονται σημαντικά για εφήβους και παιδιά, ιδίως για όσα είναι κάτω των 5 ετών, καθώς ο ύπνος συμβάλλει στη σωματική και διανοητική ανάπτυξη.

Η σύγχρονη ζωή, όμως, με την πολύωρη εργασία, τη χρήση όλο και περισσότερων οθονών, το στρες, συχνά συνιστούν εμπόδιο στο σωστό και επαρκή ύπνο. Η χρόνια έλλειψη επαρκούς ύπνου, για κάποιους μπορεί να οδηγήσει και σε διαταραχές ύπνου, με τις επιπτώσεις στην σωματική, νοητική και συναισθηματική υγεία να είναι σοβαρές.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται κάποιο άτομο να αναπτύξει ενός είδους ανοχή στην έλλειψη ύπνου, να έχει συνηθίσει δηλαδή το λιγότερο ύπνο. Αποτέλεσμα αυτού είναι να μην αντιλαμβάνεται την ανεπάρκεια, παρότι ο εγκέφαλος και το σώμα του ταλαιπωρείται από την έλλειψη.

Επιπλέον, η έλλειψη ύπνου έχει συνδεθεί με την αύξηση κινδύνου εμφάνισης παθήσεων όπως ο διαβήτης τύπου 2, η παχυσαρκία, καρδιαγγειακές παθήσεις αλλά και με αυξημένο κίνδυνο για νόσο Αλτσχάιμερ.

Η αυπνία και το jet lag είναι από τις πιο συνήθης διαταραχές ύπνου, που συνδέονται με τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας, τα συχνά ταξίδια και τη μη τήρηση ενός σταθερού προγράμματος ύπνου.

Η απάντηση για την αϋπνία και το Jet Lag βρίσκεται στα φαρμακεία

Πολύτιμη βοήθεια στην αντιμετώπιση της αϋπνίας και στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου, αποτελεί η μελατονίνη η οποία συμβάλλει ουσιαστικά σε ένα ξεκούραστο και ήρεμο ύπνο, που ακολουθείται από ένα ευχάριστο ξύπνημα. Η θετική έναρξη της ημέρας είναι απολύτως απαραίτητη για όλους, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξανόμενες, απαιτητικές καθημερινές δραστηριότητές τους. Παράλληλα βοηθά στην αύξηση του συνολικού χρόνου ύπνου, που έχει ως αποτέλεσμα την καλύτερη ποιότητα ύπνου.

Αντίστοιχα, η Βιταμίνη Β6 είναι ζωτικής σημασίας καθώς συμβάλλει στη διατήρηση ενός υγιούς νευρικού συστήματος, στη φυσιολογική λειτουργία του εγκεφάλου καθώς και στη διαχείριση της θλίψης, του στρες και την τόνωση της καλής διάθεσης.

Αυτά τα δύο συστατικά, τη μεταλατονίνη και τη βιταμίνη Β6, συνδυάζει η μοναδική σύνθεση του Hypnofix strips. Χάρις στη μοναδική μορφή του σε ταινία, που επιτρέπει να διαλύεται απευθείας στο στόμα χωρίς να απαιτείται η λήψη νερού, το Hypnofix strips, που διατίθεται στα φαρμακεία από τη Uni-pharma, συμβάλλει στην ταχύτερη έλευση του ύπνου και την καλύτερη ποιότητα αυτού.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να τοποθετηθεί στο πίσω μέρος της γλώσσας ή στον ουρανίσκο και να μείνει έως ότου διαλυθεί, μισή με μια ώρα πριν την επιθυμητή ώρα ύπνου.

Το Hypnofix strips ενδείκνυται για:

  • Άτομα που δυσκολεύονται να κοιμηθούν
  • Όσους/ες έχουν διαταραγμένο ύπνο με ενδιάμεσα ξυπνήματα
  • Άτομα που ταξιδεύουν και δυσκολεύονται να κοιμηθούν λόγω αλλαγής ώρας
  • Ηλικιωμένα άτομα
  • Σημειώστε ότι δεν θα πρέπει να γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης, ενώ ως συμπλήρωμα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο μιας ισορροπημένης δίαιτας.

Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία νόσου και συστήνεται να συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. Φυσικά, θα πρέπει να φυλάσσεται μακριά από τα μικρά παιδιά.