Πολιτική

Αποτελέσματα ευρωεκλογών 2024: Το μεγάλο ντέρμπι Κουτσούμπα - Βελόπουλου για την 4η θέση

Αποτελέσματα ευρωεκλογών 2024: Το μεγάλο ντέρμπι Κουτσούμπα - Βελόπουλου για την 4η θέση
Μεγάλο ντέρμπι δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα ευρωεκλογών 2024 καθώς, με βάση τα exit poll ΚΚΕ και Ελληνική Λύση παλεύουν για την τέταρτη θέση.

Στις 7 μμ ανακοινώθηκαν τα exit poll ενώ εδώ και λίγη ώρα το υπουργείο Εσωτερικών έχει αρχίσει και παρουσιάζει τα πρώτα αποτελέσματα των ευρωεκλογών 2024. Αν και πιο σαφή εικόνα θα έχουμε στις 9 μμ, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, Κυριάκος Βελόπουλος και Δημήτρης Κουτσούμπας δίνουν μάχη για την τέταρτη θέση.

Σύμφωνα το τελικό αποτέλεσμα του exit poll το ΚΚΕ συγκεντ΄ρωνει 8,4 - 10,8%, το ίδιο και η Ελληνική Λύση. Η μάχη μεταξύ των δύο κομμάτων θα είναι σκληρή μέχρι και το τελικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι το ΚΚΕ στις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Ιουνίου συγκέντρωσε 7,23% ενώ η Ελληνική Λύση είχε συγκεντρώσει 4,45%.

Πότε θα μάθουμε το τελικό αποτέλεσμα

Σύμφωνα με στελέχη της Singular Logic, λόγω της μεγάλης αποχής, αντί για τις 21:00, η εκτίμηση για το τελικό αποτέλεσμα αναμένεται για τις 20:20 ή και νωρίτερα.

Τις σχετικές ανακοινώσεις θα κάνει από το υπουργείο Εσωτερικών ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, Δημήτρης Μπακάκος.

Η πρώτη εκτίμηση για τη σύνθεση του νέου Κοινοβουλίου θα δημοσιευθεί περίπου στις 20:15 – 20:30 ώρα Βελγίου (21:15- 21:30 Ελλάδος).

Αργότερα, στις 00:15 με 00:30 ώρα Ελλάδος, θα δημοσιευτούν τα πρώτα προσωρινά αποτελέσματα.

Ο λόγος που θα καθυστερήσουν τόσο πολύ τα αποτελέσματα (ενώ στην Ελλάδα θα κλείσουν οι κάλπες στις 19:00), είναι γιατί η Ιταλία θα κλείσει τελευταία τις κάλπες στις 23:00.

Προηγουμένως, το Κοινοβούλιο θα ανακοινώνει εκτιμήσεις, με βάση τις προεκλογικές δημοσκοπήσεις και τα exit polls, ενώ 15 με 30 λεπτά μετά το κλείσιμο της κάλπης στην Ιταλία, θα βγουν και τα πρώτα προσωρινά αποτελέσματα.

Η αίθουσα της ολομέλειας στις Βρυξέλλες έχει ήδη μετατραπεί σε αίθουσα Τύπου, με σκηνή και υποδομές για τηλεοπτική αναμετάδοση, απ’ όπου θα ανακοινώνονται πληροφορίες.

Η υπηρεσία Τύπου του ΕΚ θα παράσχει επίσης πληροφορίες σχετικά με τη μετάβαση στην επόμενη κοινοβουλευτική περίοδο, μεταξύ άλλων σχετικά με τις εκκρεμείς νομοθετικές εργασίες, την εκλογή του/της Προέδρου της Επιτροπής και τη διαδικασία έγκρισης του επόμενου Σώματος των Επιτρόπων.