Πολιτική

Νέα Αριστερά: Ζητάμε δικαιοσύνη για τον Ζακ Κωστόπουλο

Νέα Αριστερά: Ζητάμε δικαιοσύνη για τον Ζακ Κωστόπουλο Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
«Ακούσαμε να διαστρεβλώνεται η πραγματικότητα στις απολογίες των κατηγορούμενων», επισημαίνει η Νέα Αριστερά αναφορικά με τη δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου.

Δικαιοσύνη για τον Ζακ Κωστόπουλο και τους δικούς του, που «υποχρεώνονται να ακούν την συκοφάντηση του γιου και αδελφού τους με απύθμενη αξιοπρέπεια», ζητά η Νέα Αριστερά.

Παράλληλα ζητά δικαιοσύνη για όλα τα άτομα που πένθησαν και βίωσαν αυτή τη δολοφονία και σαν δικό τους τραύμα. «Διεκδικούμε μια ασφαλή και συμπεριληπτική κοινωνία που να μας χωράει όλα», τονίζει η Νέα Αριστερά.

Σήμερα, Δευτέρα, συνεχίστηκε η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, με τις απολογίες των κατηγορούμενων.

«Για μια ακόμη φορά ακούσαμε σήμερα στις απολογίες των κατηγορουμένων να διαστρεβλώνεται η πραγματικότητα, να θολώνει δήθεν η μνήμη προκειμένου να αποκρύψει τις εγκληματικές πράξεις και τη φονική μανία με την οποία οι δύο επιτέθηκαν πάνω στο αδύναμο σώμα του Ζακ», τονίζει η Νέα Αριστερά.

«Για μια ακόμη φορά ο Ζακ παρουσιάστηκε ως απειλή, ως ένοπλος αποφασισμένος για όλα ένοπλος, ενώ οι θύτες του εμφανίστηκαν να κινούνται μέχρι και από αλτρουισμό, ακόμη και για το καλό του, όπως ειπώθηκε. Τόσο αλτρουισμό που ξεχνούν πόσες κλωτσιές έριξαν στο κεφάλι του θύματος. Και πάνω απ’ όλα ως καλοί πολίτες, καλοί οικογενειάρχες και πατριώτες», επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Σε λίγους μήνες θα συμπληρωθούν έξι χρόνια από τη στιγμή που ο Ζακ «λυντσαρίστηκε μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, έξι χρόνια που ο νεαρός ακτιβιστής όχι μόνο παραμένει αδικαίωτος αλλά έχει υποστεί επιπλέον, κατ’ επανάληψη και μετά θάνατον, κατασυκοφάντηση, απαξίωση, διασυρμό», υπογραμμίζει η Νέα Αριστερά, τονίζοντας ότι η δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου απέδειξ την ομοφοβία και την τρανσφοβία στον ακραίο βαθμό, της κυριολεκτικής αποκτήνωσης και του καθημερινού εκφοβισμού.

Παράλληλα, η Νέα Αριστερά υπογραμμίζει ότι έξι χρόνια μετά, «κανένας από τους δολοφόνους του Ζακ Κωστόπουλου (της Zackie Oh) δεν βρίσκεται στη φυλακή, κανείς δεν βρέθηκε παραπάνω από λίγους μήνες έγκλειστος, αφού ακόμη και ο μεσίτης αποφυλακίστηκε προκλητικά δύο μήνες μετά την καταδικαστική απόφαση, κάποιοι άλλοι δεν είχαν την παραμικρή συνέπεια για όσα έκαναν ή δεν έκαναν».

Στο δικαστήριο έδωσαν το παρών σήμερα από πλευράς της Νέας Αριστεράς οι Νάσος Ηλιόπουλος, Θεανώ Φωτίου, Νίκος Βούτσης, Νίκος Φίλης, Έφη Γιαννοπούλου, Έλενα Όλγα Χρηστίδη και Βασιλική Κατριβάνου μεταξύ άλλων.