Πολιτική

Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ο καλύτερος χορηγός της ακροδεξιάς στην χώρα

Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ο καλύτερος χορηγός της ακροδεξιάς στην χώρα
Καυστική ανακοίνωση εξέδωσε η Νέα Αριστερά μέσω του εκπροσώπου της, Νάσου Ηλιόπουλου, σχολιάζοντας τα υγειονομικά μέτρα που επικράτησαν στη χώρα μας εν μέσω της πανδημίας του κορονοιού, επισημαίνοντας τις κυβερνητικές αστοχίες σε ζητήματα εμβολιασμού αλλά και αφήνοντας αιχμές και για τη στάση του Παύλου Πολάκη.

Η ανακοίνωσή της Νέας Αριστεράς ουσιαστικά έρχεται ως σχόλιο στην σημερινή ανακοίνωση της Astra Zeneca ότι αποσύρει παγκοσμίως το εμβόλιο για τον κορονοϊό. Η εταιρεία αποδίδει την εν λόγω απόφαση στη μείωση της ζήτησης του εμβολίου λόγω “πλεονάσματος διαθέσιμων επικαιροποιημένων εμβολίων” που στοχεύουν σε νέες παραλλαγές του ιού. Υπενθμίζεται όμως ότι η απόφαση αυτή έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά την παραδοχή της εταιρείας ότι το εμβόλιο για τον κορονοϊό προκαλεί παρενέργειες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς

Εδώ και καιρό υποστηρίζουμε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ο καλύτερος χορηγός της ακροδεξιάς στην χώρα. Ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκε την πανδημία αποτέλεσε μια κρίσιμη στιγμή για την ενίσχυση αυτών των ρευμάτων στην ελληνική κοινωνία.

Την στιγμή που έπρεπε να μιλήσουμε συνολικά για μέτρα δημόσιας υγείας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία, στους χώρους δουλείας επέλεξε να μην κάνει τίποτα ουσιαστικό στα παραπάνω. Ακούγαμε από κυβερνητικά στελέχη ότι στις εκκλησίες δεν κολλάει ο ιός.

Ακόμα και στον εμβολιασμό έκανε κρίσιμα μπρος-πίσω (πχ εμβολιασμός εγκύων) που περισσότερο τροφοδότησαν την καχυποψία.

Πλάτη όμως στην κυβέρνηση Μητσοτάκη έβαλαν συνειδητά ή ασυνείδητα όσοι και όσες μπήκαν μονοθεματικά και κυρίαρχα στην αντιπαράθεση με όρους εμβόλιο vs φάρμακα (λες και τα φάρμακα δεν τα έφτιαχναν οι ίδιες εταιρίες).

Τα εμβόλια τα αμφισβήτησε και ο ακροδεξιός Μπολσονάρο,την ανάγκη όμως να καταργηθούν οι πατέντες και να μιλήσουμε συνολικά για μέτρα δημόσιας υγείας κυρίως στην πρόληψη (όπως στους χώρους εργασίας και στα ΜΜΜ) την έθεσε η Αριστερά.

Η εμμονή στο δίλημμα φάρμακα vs εμβόλια το μόνο που κατάφερε ήταν να ισχυροποιήσει τον Μητσοτάκη. Επίσης δεν είναι τυχαίο ότι αυτή η συζήτηση παγκοσμίως είναι προνομιακή για δυνάμεις της άκρας δεξιάς. Ο Παύλος Πολάκης ακόμα και σήμερα αρνείται να το αποδεχτεί.

Τέλος ο τρόπος με τον οποίο επιτίθεται όχι μόνο σε αντιπάλους αλλά ακόμα και σε ανθρώπους που υποτίθεται ότι είναι ακόμα στο ίδιο κόμμα (;), αποτελεί ένα στοιχείο παρακμής και εκφυλισμού. Τις αυταρχικές και αντιδραστικές δυνάμεις δεν τις κερδίζεις με το να αγκαλιάζεις όψεις της πολιτικής τους αλλά μέσα από την σύγκρουση. Αυτό θα κάνει η Νέα Αριστερά.

Αναλυτικά την ανάρτηση του Νάσου Ηλιόπουλου

{https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=993948148755308&id=100044203955367&rdid=EbrDr4vhYE8WfpuX}