Πολιτική

Ο γύρος του Αιγαίου του Στέφανου Κασσελάκη

Ο γύρος του Αιγαίου του Στέφανου Κασσελάκη
Ολόκληρο το Αιγαίο, από τις Κυκλάδες έως τα Δωδεκάνησα και από τη Σάμο έως τη Λήμνο και τη Σκύρο, επισκέπτεται αυτή την εβδομάδα ο Στέφανος Κασσελάκης, με τη συνοδεία του έμπειρου στις θάλασσες Ναυάρχου και νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελου Αποστολάκη.

Η περιοδεία, προφανώς, βρίσκεται σε συνέχεια της διαρκούς προσπάθειας του επικεφαλής της Κουμουνδούρου να βρίσκεται στο επίκεντρο της πολιτικής ή έστω παραπολιτικής δημοσιότητας, η οποία μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να του βγαίνει σε κακό, τουλάχιστον σε ότι αφορά τον ορίζοντα των ευρωεκλογών.

Στελέχη του κόμματος επισημαίνουν επίσης τη σημασία της αδιαμεσολάβητης επαφής του Στέφανου Κασσελάκη με την κοινωνική βάση, αλλά και τους συμβολισμούς που περιέχει η συγκεκριμένη περιοδεία σε σχέση με το νέο για τον ΣΥΡΙΖΑ αφήγημα της «πατριωτικής Αριστεράς», με τις πολλές στάσεις σε ακριτικά νησιά.

Νεώρια και Νοσοκομείο στη Σύρο

Η περιοδεία, που γίνεται με ιδιωτικό σκάφος, ξεκίνησε το μεσημέρι του Σαββάτου με μικρή καθυστέρηση εξαιτίας των αέρηδων και είχε ως πρώτους σταθμούς την Κύθνο και τη Σύρο, όπου ο Στέφανος Κασσελάκης επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο, ενώ στη συνέχεια συμμετείχε σε σύσκεψη στα γραφεία της Διοίκησης των Νεωρίων. Σε αυτές τις δύο επισκέψεις οι δηλώσεις του επικεντρώθηκαν στις ελλείψεις του ΕΣΥ και την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλουν οι άνθρωποι του, καθώς και στην έλλειψη βιομηχανικής πολιτικής και προστασίας των εργαζομένων.

Το Μήνυμα για τον Μανώλη Γλέζο

Πάρος, Νάξος και Αμοργός αποτέλεσαν τους επόμενους σταθμούς, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει ειδική αναφορά στον Μανώλη Γλέζο (ο οποίος κατάγονταν από τη Νάξο) με αφορμή την ανάρτηση του για τη συμπλήρωση 57 χρόνων από την κατάλυση της δημοκρατίας από την δικτατορία των συνταγματαρχών.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τέταρτη στάση σε αυτό το νησί, το νησί του τελευταίου παρτιζάνου της Ευρώπης του Μανώλη Γλέζου. 57 χρόνια ακριβώς από το πραξικόπημα της χούντας, το πραξικόπημα που άνοιξε βαθιές πληγές στην κοινωνία μας, ξερονήσια και φυλακές. Τιμούμε τους αγώνες του Μανώλη Γλέζου για δημοκρατία και ελευθερία».

Σήμερα ακολουθούν η Αστυπάλαια, η Χάλκη και η Σύμη.

Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών

Ολόκληρο το πρόγραμμα της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη της επόμενες μέρες (από σήμερα έως Παρασκευή) στο Αιγαίο:

Δευτέρα 22/4

Αστυπάλαια

Χάλκη

Σύμη

Τρίτη 23/4

Καστελλόριζο

Ρόδος

Τετάρτη 24/4

Τήλος

Νίσυρος

Κως

Πέμπτη 25/4

Κάλυμνος

Λέρος

Αγαθονήσι, Λειψοί, Αρκιοί, Πάτμος

Ικαρία

Παρασκευή 26/4

Φούρνοι

Σάμος

Χίος

Σάββατο 27/4

Ψαρά

Μυτιλήνη

Κυριακή 28/4

Άη Στράτης

Λήμνος

Δευτέρα 29/4

Σκύρος