Πολιτική

Σπαρτιάτες: Ολοκληρώθηκε η έρευνα του Αρείου Πάγου - Ανωμοτί εξηγήσεις έδωσε ο Ηλίας Κασιδιάρης

Σπαρτιάτες: Ολοκληρώθηκε η έρευνα του Αρείου Πάγου - Ανωμοτί εξηγήσεις έδωσε ο Ηλίας Κασιδιάρης Φωτογραφία: EUROKINISSI
Ολοκληρώθηκε η εισαγγελική έρευνα για τους 11 βουλευτές των «Σπαρτιατών», την οποία διενέργησε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Γεωργία Αδειλίνη. Τελευταίος, έδωσε εξηγήσεις ως ύποπτος τέλεσης του αδικήματος της εξαπάτησης εκλογικού σώματος, μέσα από τη φυλακή, ο έγκλειστος Ηλίας Κασιδιάρης.

Ο καταδικασμένος ως διευθυντής εγκληματικής οργάνωσης ελέγχεται ποινικά ως ηθικός αυτουργός για την εξαπάτηση όσων ψήφισαν το κόμμα των Σπαρτιατών, ενώ ενδέχεται να υπήρχε η υποκρυπτόμενη ηγεσία του ιδίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις ανωμοτί εξηγήσεις που έδωσε ο Ηλίας Κασιδιάρης φέρεται να υποστήριξε ότι δεν υπήρξε προγενέστερος σχεδιασμός, με σκοπό να δημιουργηθεί ένα κόμμα-κέλυφος. «Δε χωρά σε λογική ότι είχε δημιουργήσει "ένα υβρίδιο" κόντρα στη δική του υποψηφιότητα», φέρεται να υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Οι εξηγήσεις του δόθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας της κ. Αδειλίνη μετά τις δημόσιες καταγγελίες του επικεφαλής του κόμματος των Σπαρτιατών, Βασίλη Στίγκα για μαφιόζικες πρακτικές, τύπου Greek Mafia και «Δον Κορλεόνε».

Ήδη η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει ζητήσει την άρση ασυλίας των βουλευτών που εκλέχθηκαν με το κόμμα των Σπαρτιατών, πλην του Βασίλη Στίγκα, με τις ασυλίες και των 11 να έχουν αρθείασυλίες και των 11 να έχουν αρθείασυλίες και των 11 να έχουν αρθεί. Πλέον, η εισαγγελική έρευνα οδεύει προς ολοκλήρωση και η Ανώτατη Εισαγγελέας θα πρέπει να αποφασίσει την ποινική μεταχείριση των βουλευτών των «Σπαρτιατών», αν θα τους ασκήσει ποινική δίωξη για εξαπάτηση εκλογικού σώματος ή όχι.

Εκκρεμεί η απόφαση του Εκλογοδικείου

Την ίδια στιγμή, ενώπιον του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου, γνωστού ως Εκλογοδικείου εκκρεμεί η απόφαση των προσφυγών κατά βουλευτών του ακροδεξιού κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση του ΑΕΔ αναμένεται ως τον Ιούνιο, καθώς τότε συνταξιοδοτείται η Πρόεδρος του ΣτΕ Ευαγγελία Νίκα που προήδρευσε του Δικαστηρίου καθώς και άλλοι ανώτατοι δικαστικοί.

Σε περίπτωση θετικής κρίσης του Εκλογοδικείου, υπέρ δηλαδή των προσφυγών, ανοίγει ο δρόμος να μοιραστούν οι έδρες όσων βουλευτών εκπέσουν του αξιώματος, στα υπόλοιπα κόμματα.