Πολιτική

Επιχείρηση «Ασπίδες» στην Ερυθρά Θάλασσα: Βίντεο από τον απόπλου της φρεγάτας «Ύδρα»

Επιχείρηση «Ασπίδες» στην Ερυθρά Θάλασσα: Βίντεο από τον απόπλου της φρεγάτας «Ύδρα» Φωτογραφία: intime
Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει τη στιγμή του απόπλου της φρεγάτας «Ύδρα» από τον ναύσταθμο της Σαλαμίνας.

Η φρεγάτα κατευθύνεται προς την Ερυθρά Θάλασσα για την ευρωπαϊκή επιχείρηση «Ασπίδες», η οποία είναι μέρος της Κοινής Ευρωπαϊκής Άμυνας.

Σκοπός της επιχείρησης είναι η διασφάλιση της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας και της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας, η οποία διαταράσσεται από τις επιθέσεις των Χούθι.

Η φρεγάτα Ύδρα απέπλευσε λίγο πριν τις 22:00 το βράδυ της Δευτέρας μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, το οποίο έδωσε το τελικό πράσινο φως για την συμμετοχή της Ελλάδας στην επιχείρηση.

Θα κατευθυνθεί με ενδιάμεσο σταθμό στον Ναύσταθμο της Κρήτης, στην Ερυθρά Θάλασσα, όπου θα αναλάβει τα καθήκοντα της βάσει του σχεδιασμού που έχει διαμορφωθεί τις προηγούμενες ημέρες.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, επισκέφθηκε τη φρεγάτα πριν τον απόπλου και τόνισε ότι η συμμετοχή στην επιχείρηση εμπεριέχει κινδύνους, αλλά το Πολεμικό Ναυτικό της Ελλάδας ιστορικά δεν έχει κρυφτεί απέναντι στις προκλήσεις.

Η Ελλάδα, ως ναυτιλιακή δύναμη με ηγετικό ρόλο στην παγκόσμια ναυτιλία, αποδίδει τεράστια σημασία στην ανάγκη διασφάλισης της ελεύθερης ναυσιπλοΐας και της ζωής των Ελλήνων ναυτικών. Καταλαβαίνετε επίσης τη μεγάλη σημασία της ελεύθερης ναυσιπλοΐας για το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων πολιτών.

{https://youtu.be/veigOG2nK7I?si=t2mCKgWdPLFV5_wH}