Πολιτική

Κάνει άκρη ο Τεμπονέρας για Γεροβασίλη; Προς υποψηφιότητα Όλγας απέναντι στον Κασσελάκη

Κάνει άκρη ο Τεμπονέρας για Γεροβασίλη; Προς υποψηφιότητα Όλγας απέναντι στον Κασσελάκη
Ηχηρά μηνύματα περιελάμβανε η ομιλία του Διονύση Τεμπονέρα στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αφήνει ορθάνοιχτο το παράθυρο να κάνει στην άκρη, όπως είπε, για την ανάδειξη προέδρου από τη βάση. Εφόσον επιβεβαιωθεί η υποχώρηση Τεμπονέρα, η Όλγα Γεροβασίλη θα βρεθεί αντιμέτωπη στον Στέφανο Κασσελάκη στις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές.

Τον δρόμο για κοινό υποψήφιο πρόεδρο, απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη, φαίνεται πως αφήνει παράθυρο να ανοίξει ο Διονύσης Τεμπονέρας, προτάσσοντας τη συλλογική πολιτική δράση.

Σημειώνεται πως νωρίτερα το μεσημέρι της Παρασκευής ο κ. Τεμπονέρας είχε συνάντηση με την Όλγα Γεροβασίλη στη Βουλή, ενώ αντίστοιχες συναντήσεις είχε και με άλλα στελέχη του κόμματος.

«Η Αριστερά δεν παράγει Mεσσίες και ήρωες. Παράγει κοινωνικά υποδείγματα. Έχουμε χρέος να κρατήσουμε την υπόθεση αυτή ζωντανή. Αν χρειαστεί για να προχωρήσει η υπόθεση αυτή, να κάνουμε στην άκρη για το κοινό καλό, θα το κάνουμε με χαρά γιατί έτσι μεγαλώσαμε», σημείωσε το νεαρό στέλεχος.

«Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Προερχόμαστε από τα σπλάχνα της ελληνικής κοινωνίας, από το δημόσιο σχολείο και πανεπιστήμιο, από την καθημερινή βιοπάλη στη δουλειά, μέσα στην στέρηση και στην αδικία, όμως μάθαμε σε όλη μας τη ζωή να υπερασπιζόμαστε το δίκιο των ανθρώπων», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Ο Διονύσης Τεμπονέρας επισήμανε επίσης ότι οι δημοκρατικές δυνάμεις στοιβάζονται δημοσκοπικά, περίπου στο 10 με 12%, ενώ διαπίστωσε «εκκωφαντική απομαζικοποίηση των κομμάτων του προοδευτικού χώρου».

Ωστόσο, με την ομιλία του έδειξε ότι ο Διονύσης Τεμπονέρας δεν θα κατέλθει υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Οι δικές μου ρίζες, είναι στέρεες και διαχρονικές. Δεν έχουν ανάγκη από επιβεβαίωση», υποστήριξε.

Συνάντηση με την Όλγα Γεροβασίλη είχε νωρίτερα στη Βουλή ο Διονύσης Τεμπονέρας, η οποία φέρεται να του είπε ότι για να είναι υποψήφια απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη, θέλει να είναι μόνη της, κάτι το οποίο αποδέχθηκε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.