Πολιτική

Καρφιά δια της πλαγίας οδού Τασούλα σε Σαμαρά - Σε πλήρη διάσπαση η «Αβερωφική πολυκατοικία»

Καρφιά δια της πλαγίας οδού Τασούλα σε Σαμαρά - Σε πλήρη διάσπαση η «Αβερωφική πολυκατοικία» Φωτογραφία: EUROKINISSI
Πολλούς εξέπληξε το γεγονός ότι οι Αντώνης Σαμαράς και Κωνσταντίνος Τασούλας, οι δυο πολιτικοί επίγονοι του Ευάγγελου Αβέρωφ και θεωρούμενοι θεματοφύλακες της πολιτικής του κληρονομιάς, βρέθηκαν αντιμέτωποι για τον πυρήνα του νομοσχεδίου για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Αν και οι δυο πολιτικοί άντρες δηλώνουν συντηρητικοί, η οπτική τους γωνία για τους σκοπούς του νομοσχεδίου ήταν εντελώς, μα εντελώς διαφορετικοί. Ο μεν Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε μύδρους για την νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, ενώ ο Κωνσταντίνος Τασούλας υποστήριξε πως ψηφίζει το νομοσχέδιο ακριβώς γιατί είναι συντηρητικός.

Ο πρόεδρος της Βουλής εξαπέλυσε έμμεσα, πλην όμως αιχμηρά καρφιά, για τον Αντώνη Σαμαρά, κάνοντας λόγο από το βήμα της Βουλής για αχρείαστη κινδυνολογία και τοξικότητα.

«Το νομοσχέδιο ψηφίζεται με πρωτοβουλία της ΝΔ στην οποία συμπλέουν αρκετά κόμματα της αντιπολίτευσης, κάτι που που δείχνει ωριμότητα. Τα υπόλοιπα είναι περιττά και μου θυμίζουν μία αχρείαστη στάση να μετατραπούμε σε διακονιάρηδες ψήφων, χαϊδεύοντας αυτιά», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κώστας Τασούλας, προσθέτοντας πως σήμερα καλωσορίζουμε στη θεσμική οικογένεια τους συμπολίτες μας που αποκτούν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.

«Πρόκειται για μια δικαιοπραξία και όχι για ιερουργία», τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής και διερωτήθηκε «πώς αυτοί που ισχυρίζονται ότι θα καταργηθεί η ίδια η οικογένεια και ότι απειλούνται τα ιερά και τα όσια του έθνους, δεν εμπιστεύονται την ίδια την οικογένεια».