Πολιτική

Κασσελάκης: «Το 41% του Μητσοτάκη είναι και δική μας αποτυχία»

Κασσελάκης: «Το 41% του Μητσοτάκη είναι και δική μας αποτυχία» Φωτογραφία: EUROKINISSI
Επίθεση στην κυβέρνηση για λάθος χειρισμούς σε μία σειρά από θέματα, στους τομείς της αγροτικής πολιτικής, της παιδείας αλλά και της υγείας, εξαπέλυσε από τον Βόλο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης.

Ο κ. Στέφανος Κασσελάκης, κατά την ομιλία του στη Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη Μαγνησίας αναφέρθηκε στους αγρότες τους οποίους συνάντησε λίγο νωρίτερα στο μπλόκο του Αλμυρού και τόνισε μεταξύ άλλων, ότι «αυτό δεν είναι μοντέλο ανάπτυξης της χώρας, να έρχονται μόνο από το εξωτερικό για επενδύσεις real estate και χρυσή βίζα και μετά, εμείς εδώ πέρα, να ιδιωτικοποιούμε τα πανεπιστήμια, χωρίς να επενδύουμε στα δημόσια. Να μην επενδύουμε στη δημόσια υγεία; Να αφήνουμε τόσο κόσμο χωρίς στέγη, χωρίς να επενδύουμε στην αποκέντρωση; Να αφήσουμε τους αγρότες μας, τους οποίους συνάντησα πριν έρθω εδώ, να είναι στα πρόθυρα της εξαθλίωσης και συγχρόνως καταναλωτές να πασχίζουν από την ακρίβεια; Ποιος κερδίζει στη μέση από το χωράφι στο ράφι; Για ποιο λόγο, το πετρέλαιο που διυλίζεται στην Ελλάδα να είναι πιο ακριβό στην Ελλάδα από την Κύπρο, παρά το κόστος μεταφοράς; Είναι επειδή έχουμε ένα συνδυασμό ενός συγκεντρωτικού, πελατειακού, οικογενειακο-κρατικού καπιταλισμού, σε συνδυασμό με προπαγάνδα; Το 41% δεν είναι μόνο επιτυχία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Είναι και αποτυχία δική μας. Ας είμαστε ειλικρινείς. Εμείς χάσαμε 600.000 συμπολίτες μας».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους μίλησε για το κόμμα, το οποίο είπε: «θέλουμε να γίνει κόμμα των μελών και με λογοδοσία του προέδρου στα μέλη […] Θέλω να είσαστε στοχοπροσηλωμένοι. Μην ακούτε τίποτα. Μην ακούτε την ηχορύπανση».

Καταλήγοντας, ο κ. Κασσελάκης επισήμανε ότι «τα πανεπιστήμια που θα έρθουν θα είναι πανεπιστήμια τύπου franchise και θα είναι περιπτώσεις διαπλοκής, αφού στον τόπο μας έχουμε το άκρον άωτον του νεποτισμού και γι’ αυτό φεύγουν να σπουδάσουν και δεν επιστρέφουν στην πατρίδα. Θέλω από εσάς χαμόγελο, υπερηφάνεια, συντροφικότητα».