Πολιτική

«Μπλόκο» υπό την απειλή φυλάκισης στην Εύα Καϊλή αν προβεί σε νέες δηλώσεις για Qatargate

«Μπλόκο» υπό την απειλή φυλάκισης στην Εύα Καϊλή αν προβεί σε νέες δηλώσεις για Qatargate Φωτογραφία: Intime
Οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή γνωστοποιούν στο ευρωκοινοβούλιο την εντολή Ανακριτή, ότι αντιμετωπίζει τον κίνδυνο επιστροφής στη φυλακή... εάν συνεχίσει να μιλάει για την υπόθεση Qatargate στα μέσα ενημέρωσης

Η ομάδα δικηγόρων της Εύας Καϊλή, ενημέρωσε σύμφωνα με το Politico το βράδυ της Δευτέρας τα μέλη της επιτροπής Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου ότι η πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής «απειλείται να σταλεί πίσω στη φυλακή, αν κάνει οποιοδήποτε σχόλιο, άμεσο ή έμμεσο, για την υπόθεσή της στα ΜΜΕ».

Για τιος Δικαστικές Αρχές του Βελγίου η Εύα Καϊλή είναι από τους βασικούς υπόπτους στο σκάνδαλο Qatargate και αντιμετωπίζει προκαταρκτικές κατηγορίες για διαφθορά, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, προσθέτοντας ότι «υπάρχει όρος απαγόρευσης επαφής με τον Τύπο για ομτιδήποτε. «Αυτό σχετίζεται με την τρέχουσα έρευνα, η οποία είναι… σε εξέλιξη και θα πρέπει να συνεχιστεί σε ένα γαλήνιο κλίμα».

Στο ευρωκοινοβούλιο η πρόταση για άρση ασυλίας... άλλης υπόθεσης

Σήμερα Τρίτη οι ευρωβουλευτές θα ψηφίσουν επί προτάσεως για άρση της ασυλίας της Καϊλή αναφορικά με άλλη υπόθεση για φερόμενη κατάχρηση των βουλευτικών της αποζημιώσεων, σύμφωνα με την πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα.

Όπως αναφέρει το γραφείο της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, η Καϊλή κατηγορείται ότι δαπάνησε δολίως από 120.000 έως 150.000 ευρώ δημοσίου χρήματος και σε περίπτωση καταδίκης της μπορεί να της επιβληθεί ποινή κάθειρξης από πέντε εως 15 χρόνια.

Ειδικότερα η Καϊλή κατηγορείται για την παράλειψη διαπιστευμένης κοινοβουλευτικού βοηθού της να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της ως προς το να είναι παρούσα στον τόπο εργασίας της μεταξύ 28 Σεπτεμβρίου 2015 και 2 Ιουλίου 2019, ώστε να ασκήσει τα εργασιακά καθήκοντά της.

Ακόμα κατηγορείται για αξιώσεις δαπανών και αποζημιώσεων που έλαβε η ίδια για αποστολές που δεν πραγματοποιήθηκαν από τέσσερις βοηθούς της από το 2014 ως το 2020 καθώς και για την καταβολή μέρους του μισθού/αποστολής ενός βοηθού της που έλαβε η ίδια, κατόπιν αιτήματός της, για το διάστημα 28 Σεπτεμβρίου 2015 έως 2 Ιουλίου 2019.