Πολιτική

Επικριτικός ο Τεμπονέρας στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ - Τι είπε για τις δημοσκοπήσεις και την εικόνα του κόμματος

Επικριτικός ο Τεμπονέρας στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ - Τι είπε για τις δημοσκοπήσεις και την εικόνα του κόμματος Φωτογραφία: EUROKINISSI
Εντονα προβληματισμένος για την δημοσκοπική καθήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, για την απουσία του κόμματος από τα κινήματα και την πορεία του προσυνεδριακού διαλόγου εμφανίστηκε στην Πολιτική Γραμματεία ο Διονύσης Τεμπονέρας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Διονύσης Τεμπονέρας ανέφερε στη συνεδρίαση της Π.Γ. του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ότι «οι δημοσκοπήσεις δείχνουν, ότι χρειαζόμαστε αλλαγή στρατηγικής και εξήγησε: Απαιτείται άμεση κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων πολιτικής, εξωστρεφής δράση εκτός των κομματικών οργανώσεων με ανοιχτές εκδηλώσεις σε συνεργασία με πρωτοβουλίες πολιτών, ανάκτηση της αξιοπιστίας που δεν εξασφαλίζεται με αμφίσημες θέσεις σε θέματα αιχμής όπως το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, τα εξοπλιστικά, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και η επιστολική ψήφος, καθώς επίσης και αξιοποίηση όλων των στελεχών με διάθεση συμπερίληψης».

Υπογράμμισε ότι «είναι ζωτικής σημασίας ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να είναι τουλάχιστον δεύτερος στις προσεχείς ευρωπαϊκές εκλογές και ότι στόχος αντικειμενικός είναι η διατήρηση της κυβερνητικής προοπτικής, έστω και από την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης» και εξέφρασε την εκτίμησή του ότι «το κόμμα φαίνεται να χάνει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να μην εμφανίζει εικόνα συντεταγμένου πολιτικού φορέα».

Τέλος, ο κ. Τεμπονέρας αναφέρθηκε και στον προσυνεδριακό διάλογο λέγοντας ότι εξελίσσεται με πολύ χαμηλή συμμετοχή των μελών, καθώς επίσης και ότι «απουσιάζει η αρθρογραφία, οι εκδηλώσεις προβληματισμού, η συμμετοχή των κοινωνικών φορέων και των υπολοίπων κομμάτων του προοδευτικού χώρου».