Πολιτική

Άδωνις κατά Βορίδη: Το τι λέει ο Βορίδης ή άλλος νομικός για τη συνταγματικότητα είναι αδιάφορο

Άδωνις κατά Βορίδη: Το τι λέει ο Βορίδης ή άλλος νομικός για τη συνταγματικότητα είναι αδιάφορο
«Το Σύνταγμα αν θέλει να απαγορεύσει κάτι, το γράφει» απαντά ο υπουργός Υγείας στον υπουργό Επικρατείας!

Δημόσια γίνεται πλέον η αντιπαράθεση δυο κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης με αφορμή το γάμο των ομοφύλων ζευγαριών.

Ο υπουργός Υγείας και αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, απάντησε στον υπουργό Επικρατείας που διαφοροποιήθηκε δημοσίως από την κυβέρνηση χαρακτηρίζοντας το ν/σ για τα ομόφυλα ζευγάρια «αντισυνταγματικό»!

«Το τι θα πει ο κ. Βορίδης ως νομικός και κάθε άλλος νομικός ή νομικός είναι αδιάφορο, είναι μόνο για να κάνουμε κουβέντα σε μια λέσχη νομικών», είπε χαρακτηριστικά ο Α. Γεωργιάδης, μιλώντας στον Blue Sky και τον Σωτήρη Ξενάκη, , επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι ένας νόμος κρίνεται αντισυνταγματικός σε δυο επίπεδα. Το ένα είναι το Κοινοβούλιο, εφόσον γίνει ένσταση αντισυνταγματικότητας, αλλά εφόσον το νομοσχέδιο διαθέτει την πλειοψηφία, όπως είπε, θα βγει αντισυνταγματικό. Το δεύτερο να γίνει προσφυγή κατά του νόμου, με την προσωπική του άποψη ωστόσο να χαρακτηρίζεται τελικά ως συνταγματικό.

«Άκουσα το νομικό σκεπτικό του Μάκη και δεν συμφωνώ», είπε «καρφώνοντας» τον υπουργό Επικρατείας. «το ότι το Σύνταγμα λέει ότι προστατεύω τη σχέση ανδρός και γυναικός δεν σημαίνει ότι απαγορεύει κάτι άλλο. Το Σύνταγμα αν θέλει να απαγορεύσει κάτι, το λέει, το γράφει: Αυτό απαγορεύεται»!

Το Μαξίμου φέρεται ιδιαίτερα ενοχλημένο από τη δήλωση περί αντισυνταγματικότητας του νομοσχεδίου για το γάμο των ομοφύλων στην οποία προέβη ο Μάκης Βορίδης, ο οποίος βεβαίως δεν είναι απλός νομικός, όπως τον παρουσίασε ο υπουργός Υγείας, αλλά υπουργός Επικρατείας, δίπλα στον πρωθυπουργό.

Ενδιαφέρον της αντιπαράθεσης των δυο υπουργών -πέραν του ότι αυτή διεξάγεται δημόσια- είναι και ότι και οι δυο προέρχονται από το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη, το ΛΑΟΣ, με τον Άδωνι ωστόσο, το τελευταίο διάστημα να αλλάζει θέσεις σε ταυτοτικά ζητήματα όπως ο γάμος των ομοφύλων, ενώ ο Μάκης Βορίδης επιμένει σε αυτές, έστω και αν ρίχνει νερό στο κρασί του και επιλέγει την αποχή, προκειμένου να μη δημιουργήσει πρόβλημα στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη.