Πολιτική

Μητσοτάκης: Ιστορική μεταρρύθμιση το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο

Μητσοτάκης: Ιστορική μεταρρύθμιση το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο Φωτογραφία: intime
«Ιστορική μεταρρύθμιση», χαρακτηρίζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο που θα εισαχθεί την Δευτέρα στην Ολομέλεια της Βουλής, στην εβδομαδιαία ανασκόπηση του κυβέρνηση έργου μέσω ανάρτησης στο Facebook.

O κ. Μητσοτάκης αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ακρίβεια τονίζοντας ότι "δεν θα διστάσουμε να πάρουμε και άλλα μέτρα αν χρειαστεί" αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι "το πρόβλημα είναι κατά ένα μέρος εισαγόμενο αλλά οφείλεται και σε διαχρονικά παθογένειες της ελληνικής αγοράς".

Ο πρωθυπουργός δεν κάνει καμία αναφορά στο ζήτημα του νομοσχεδίου για την ισότητα του γάμου που θα συζητηθεί την προσεχή Τρίτη στο Υπουργικό Συμβούλιο εν μέσω σημαντικών εσωκομματικών διαφωνιών στη ΝΔ, αλλά και έντονων αντιδράσεων από τους κόλπους της Εκκλησίας.

Κάνει ιδιαίτερη αναφορά στα ζητήματα Υγείας με έμφαση στην "καινοτόμα για το ελληνικό σύστημα υγείας", "Ενιαία Ψηφιακή Λίστα Χειρουργείων " που θα εφαρμοστεί από 1η Φεβρουαρίου, στην πλατφόρμα του Υπουργείου Υγείας για τον έλεγχο των ελλείψεων φαρμάκων σε ολόκληρη την χώρα που μπαίνει από αύριο σε λειτουργία, καθώς και στις προκηρύξεις για την κάλυψη 152 θέσεων διοικητών και αναπληρωτών διοικητών στο σύνολο των επτά υγειονομικών περιφερειών της χώρας.

Ο πρωθυπουργός αναφέρεται επίσης στο νομοσχέδιο για την επαγγελματική εκπαίδευση, στην ανασύνταξη της ΕΛΑΣ, καθώς και στο πρόγραμμα "Κινούμαι Ηλεκτρικά"

Επισημαίνει τέλος το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του Στρατηγικού Σχεδίου για την Ανασυγκρότηση και την Ανάπτυξη του Έβρου που είχε εξαγγελθεί μετά τις, καταστροφικές πυρκαγιές στα πρότυπα εκείνου της Βόρειας Εύβοιας.

Όπως λέει στο τέλος Μαρτίου θα ολοκληρωθεί το masterplan, ακολουθεί η επεξεργασία του από την Διαχειριστική Αρχή, η διαβούλευση από την περιφέρεια, ώστε στο τέλος Σεπτεμβρίου να αρχίσει η διαγωνιστική διαδικασία για τα έργα που θα τρέξουν.