Πολιτική

Νέα Αριστερά: «Ο Μητσοτάκης στην Ευρώπη αντιμετωπίζεται σαν Όρμπαν της Μεσογείου»

Νέα Αριστερά: «Ο Μητσοτάκης στην Ευρώπη αντιμετωπίζεται σαν Όρμπαν της Μεσογείου»
Η Νέα Αριστερά με ανακοίνωσή της συνεχίζει τη σκληρή κριτική στην κυβ΄έρνηση στον απόηχο της «καμπάνας» στη χώρα μας από το ΕΔΑΔ για τον θανάσιμο τραυματισμό πρόσφυγα από τα πυρά άνδρα του Λιμενικού το 2014 στην Ψέριμο.

Η Ελλάδα κρίθηκε ότι παραβίασε το άρθρο 2 της ΕΣΔΑ και καταδικάστηκε για παραβίαση του δικαιώματος στη ζωή, εξαιτίας του θανάσιμου τραυματισμού κατά τη διάρκεια επιχείρησης με σκοπό την ακινητοποίηση σκάφους και τη σύλληψη του οδηγού.

Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά στο κείμενο "Την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να υποδυθεί τον μετριοπαθή φιλελεύθερο στην Ελλάδα - όχι και τόσο επιτυχημένα κρίνοντας από τις σφοδρές αντιδράσεις στο κόμμα του- στην Ευρώπη αντιμετωπίζεται σαν Όρμπαν της Μεσογείου. Η χώρα μας διασύρεται στην Ευρώπη, το κράτος δικαίου και οι ελευθερίες γκρεμίζονται στην Ελλάδα. Η ευθύνη βαραίνει την κυβέρνηση της Ν.Δ. και τον πρωθυπουργό προσωπικά"

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς 

*Με μια απόφαση κόλαφο το Ευρωκοινοβούλιο αποφάσισε με μεγάλη πλειοψηφία η σημερινή συζήτηση για το Κράτος Δικαίου και την Ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα, να συνοδευτεί από ψήφισμα που θα εγκριθεί στην επόμενη σύνοδο του Ευρωκοινοβουλίου.

Η πρόταση που κατατέθηκε από την ευρωομάδα του Renew υποστηρίχτηκε από την Αριστερά, τους Πρασίνους και τους Σοσιαλιστές. Καταψηφίστηκε από το Ευρωπαϊκό Λαικό Κόμμα και τους ευρωβουλευτές της ΝΔ από κοινού με την ακροδεξιά.

Η Ελλάδα που βρίσκεται στον πάτο της κατάταξης της ποιότητας του κράτους δικαίου στην Ευρώπη, στην θέση 107 στην ελευθερία του τύπου παγκοσμίως, η κυβέρνηση που κάνει ότι μπορεί για να συγκαλύψει το σκάνδαλο των υποκλοπών, που ελέγχεται για παράνομες επαναπροωθήσεις, βρίσκεται ξανά αρνητική πρωταγωνίστρια στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να υποδυθεί τον μετριοπαθή φιλελεύθερο στην Ελλάδα - όχι και τόσο επιτυχημένα κρίνοντας από τις σφοδρές αντιδράσεις στο κόμμα του- στην Ευρώπη αντιμετωπίζεται σαν Όρμπαν της Μεσογείου. Η χώρα μας διασύρεται στην Ευρώπη, το κράτος δικαίου και οι ελευθερίες γκρεμίζονται στην Ελλάδα. Η ευθύνη βαραίνει την κυβέρνηση της Ν.Δ. και τον πρωθυπουργό προσωπικά.