Πολιτική

Πρόταση δυσπιστίας: Τι απαντά ο Πιερρακάκης στη «βόμβα» Ραγκούση για μολυσμένο SMS με πληροφορίες για το εμβόλιο

Πρόταση δυσπιστίας: Τι απαντά ο Πιερρακάκης στη «βόμβα» Ραγκούση για μολυσμένο SMS με πληροφορίες για το εμβόλιο
Στην παραδοχή ότι θα μπορούσε να υπάρξει διαρροή στοιχείων από το σύστημα gov.gr προχώρησε ο Κυριάκος Πιερρακάκης απαντώντας από την Βουλή στην καταγγελία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρησης, Κυριάκος Πιερρακάκης βρέθηκε στη Βουλή, όπου και απάντησε στα όσα κατήγγειλε νωρίτερα ο Γιάννης Ραγκούσης.

Πιο συγκεκριμέα, μίλησε για συνωμοσιολογία και ξεκαθάρισε ότι «υπάρχουν εκατοντάδες τρόποι να αποκτήσεις αυτά τα δεδομένα»

Όπως είπε, «στο σύστημα έχουν πρόσβαση 40.000 γιατροί, φαρμακοποιοί και ΚΕΠ» ενώ σημείωσε ότι εύκολα κάποιος θα μπορούσε να παραποιήσει το header gov.gr.

Μάλιστα, κατηγόρησε τον Γιάννη Ραγκούση πως επιχειρεί να υπονομεύσει ένα άκρως πετυχημένο σύστημα. 

Επανερχόμενος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «δεν μπορεί να αποδέχεστε το ενδεχόμενο να έχει πάει τέτοιο sms στον πολίτη, αλλά γι’ αυτό να ευθύνονται οι γιατροί» και ρώτησε εκ νέου πως μπορεί οι διαχειριστές του Predator να γνώριζαν ότι ο συγκεκριμένος πολίτης θα πήγαινε να κάνει το εμβόλιο.

«Αντί να πάρει SMS για το εμβόλιο, πήρε SMS με... Predator»

Νωρίτερα ο Γιάννης Ραγκούσης είχε ζητήσει εξηγήσεις από τον Κυριάκο Πιερρακάκη, καταγγέλλοντας πως πολίτης έλαβε SMS με παραποιημένη διεύθυνση που παραπέμπει στο emvolio.gov.gr.

Πιο αναλυτικά, κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Γιάννης Ραγκούσης σημείωσε πως «πολίτης του οποίου το κινητό παγιδεύτηκε με Predator δέχθηκε μήνυμα με παραποιημένη την διεύθυνση emvolio.gov.gr».

Μάλιστα, όπως κατήγγειλε, το SMS έφτασε στο κινητό του πολίτη λίγες ημέρες πριν τον ραντεβού που είχε κλείσει για τον εμβολιασμό του: «Αντί να πάρει το κανονικό sms για το ραντεβού του εμβολιασμού, πήρε sms με Predator».

Δηλαδή την ώρα που περίμενε SMS υπενθύμισης του εμβολίου αντί να πάρει το κανονικό SMS πήρε το μολυσμένο με το Predator. Να έρθει ο κ. Πιερρακάκης να δώσει εξηγήσεις, πως γνώριζαν οι χειριστές του Predator το ενιαίο αυτό κέντρο με έδρα το Μαξίμου. Πως γνώριζαν το ραντεβού; Γιατί βεβαίως όπως καταλαβαίνουμε ο πολίτης πάτησε το λινκ και επιμολύνθηκε το κινητό του.

«Να απαντήσει ο κ. Πιερρακάκης για το πως γνώριζαν οι χειριστές του Predator το αυστηρά προσωπικό δεδομένο του πολίτη για το πότε είχε κλείσει το ραντεβού του για το εμβόλιο», ανέφερε καλώντας τον υπουργό να τοποθετηθεί στη Βουλή.