Ψήφισαν μαζί επί της αρχής ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Σπαρτιάτες- Παρών η Πλεύση Ελευθερίας

Ψήφισαν μαζί επί της αρχής ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Σπαρτιάτες- Παρών η Πλεύση Ελευθερίας
Τέτοια συναίνεση μόνο ο Δένδιας- Και δη σε προεκλογική περίοδο.

Έχει πράγματι μεγάλο πολιτικό ενδιαφέρον. Το νομοσχέδιο του υπουργείου Άμυνας με τίτλο «Ίδρυση Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας, εκσυγχρονισμός θεσμικού πλαισίου των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, σύσταση Κοινού Σώματος Πληροφορικής στις Ένοπλες Δυνάμεις και λοιπές διατάξεις», πέτυχε μια πρωτοφανή υποστήριξη στη Βουλή.

Συγκεκριμένα υπέρ επί της αρχής ψήφισαν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και οι Σπαρτιάτες, ενώ «παρών» η Πλεύση Ελευθερίας.

Η αλήθεια είναι πως μια τέτοια συναίνεση ίσως μόνο ο Νίκος Δένδιας θα μπορούσε να πετύχει. Η επιτυχία του μάλιστα είναι ακόμα μεγαλύτερη αν σκεφτούμε πως βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της προεκλογικής περιόδου και ο κομματικός ανταγωνισμός φτάνει στα ύψη.

Είναι αυτό καθεαυτό το νομοσχέδιο; Είναι ότι ο Νίκος Δένδιας δείχνει σεβασμό στα κόμματα της αντιπολίτευσης ενημερώνοντάς τους τακτικά και σε βάθος; Είναι ότι πολλές φορές διαφοροποιείται από τον πρωθυπουργό επιμένοντας στις θέσεις του τόσο όσο ήταν υπουργός Οικονομικών όσο και τώρα ως υπουργός Άμυνας, θέσεις στις οποίες είναι πιο κοντά το ΠΑΣΟΚ και υπό τη νέα του ηγεσία και ο ΣΥΡΙΖΑ; Είναι η επίδραση ισχυρών ξένων συμμάχων; Προφανώς όλα μαζί. Αλλά ο Νίκος Δένδιας τα πιστώνεται τόσο στο πολιτικό όσο και στο εσωκομματικό τοπίο!