Οικονομία

Η κάρτα αλληλεγγύης θα δοθεί σε 150.000 οικογένειες από την Εθνική Τράπεζα

Κάρτα αλληλεγγύης σε 150.000 οικογένειες ΑΠΕ/ΜΠΕ Κάρτα αλληλεγγύης σε 150.000 οικογένειες ΑΠΕ/ΜΠΕ Φωτογραφία: Κάρτα αλληλεγγύης σε 150.000 οικογένειες ΑΠΕ/ΜΠΕ
Η κάρτα αλληλεγγύης θα δοθεί σε 150.000 οικογένειες από την Εθνική Τράπεζα Σε 150.000 συμπολίτες μας οι οποίοι βρίσκονται στα όρια της φτώχιας, θα χορηγηθεί από την Εθνική Τράπεζα, η κάρτα αλληλεγγύης, στο πλαίσιο των μέτρων που προβλέπει ο νόμος για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Η σύμβαση για την έκδοση και τη διαχείριση της κάρτας, υπογράφτηκε σήμερα μεταξύ του υπουργείου Εργασίας και της Εθνικής Τράπεζας, από τον υπουργό Εργασίας Πάνο Σκουρλέτη, την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου και την πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη.

Η κάρτα που θα παρέχει την επιδότηση σίτισης, θα πιστώνεται με το ποσό των 70 ευρώ μηνιαίως για μεμονωμένο άτομο, προσαυξανόμενο κατά 30 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος της οικογένειας έως όμως το ποσόν των 200 ευρώ.

Στους ταχύτατους ρυθμούς με τους οποίους υλοποιείται το πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης αναφέρθηκε στις δηλώσεις του μετά την υπογραφή της σύμβασης, ο υπουργός Πάνος Σκουρλέτης. «Όταν θέλεις, μπορείς να λειτουργείς πιο παραγωγικά και κυρίως με ευαισθησία», σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης, ενώ χαρακτήρισε την κάρτα αλληλεγγύης, «δείγμα γραφής της ευαισθησίας της Εθνικής Τράπεζας», το οποίο έδωσε τη δυνατότητα να υλοποιηθεί το πρόγραμμα σίτισης».

«Η Εθνική Τράπεζα είναι αρωγός σε όλες τις προσπάθειες της πολιτείας των μεγάλων προβλημάτων που πηγάζουν από την ανθρωπιστική κρίση» τόνισε η πρόεδρος του Δ.Σ της Εθνικής Τράπεζας και πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη. Συνεχίζοντας ανέφερε ότι έχουν ήδη μπει στο πρόγραμμα της κάρτας 5.000 καταστήματα σε όλη τη χώρα, στα οποία θα μπορούν να απευθύνονται οι 150.000 χρήστες της κάρτας. «Η ΕΤΕ, θα σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια για την επανεκκίνηση της οικονομίας την κοινωνική και την πολιτιστική ανάπτυξη» κατέληξε η κ. Κατσέλη.