Συγκεκριμένα, οι ολοκληρωμένοι έλεγχοι από το Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ. ήταν 34 τον Ιανουάριο, 43 τον Φεβρουάριο, 33 τον Μάρτιο, 44 τον Απρίλιο και 24 τον Μάιο, με συνολικό αριθμό 178 ελέγχους. Από την άλλη πλευρά, οι έλεγχοι του Κ.Ε.ΦΟ.ΜΕ.Π. ήταν 9 τον Ιανουάριο, 54 τον Φεβρουάριο, 72 τον Μάρτιο, 74 τον Απρίλιο και 48 τον Μάιο, με συνολικό αριθμό 257 ελέγχους.
Το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων λειτουργεί με σχεδόν 40% κενές οργανικές θέσεις, με βάση τη στοχοθεσία, κάθε ελεγκτής πρέπει εντός δύο μηνών να ελέγξει τουλάχιστον μία επιχείρηση με τζίρο άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ, όπως τράπεζες, ασφαλιστικές, βιομηχανίες, μεγάλες εμπορικές εταιρείες και στοιχηματικές. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι ο χρόνος αυτός δεν επαρκεί για ουσιαστικό έλεγχο.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΑΑΔΕ, οι φάκελοι των φορολογικών ελέγχων που ήταν ανοιχτοί μέχρι το τέλος του περασμένου Απριλίου στο Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων, στο Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου, στα Ελεγκτικά Κέντρα και στις Υπηρεσίες Ελέγχου και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων ανέρχονταν σε 23.667.
Ο μεγάλος αριθμός των ανοιχτών φακέλων φορολογικών ελέγχων καταδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος και την ανάγκη για μια πιο στρατηγική προσέγγιση στη διαχείριση των φορολογικών ελέγχων. Είναι προφανές ότι χρειάζονται επιπρόσθετοι πόροι και καλύτερη οργάνωση για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το ζήτημα και να διασφαλιστεί η δίκαιη και αποτελεσματική φορολόγηση.