Διεθνή

Τελικά θα πληρώσει ο Άλκης Δαυίδ 900 εκατ. σε θύμα βιασμού; Τα δημοσιεύματα και η διάψευση του γόνου της Coca Cola

Τελικά θα πληρώσει ο Άλκης Δαυίδ 900 εκατ. σε θύμα βιασμού; Τα δημοσιεύματα και η διάψευση του γόνου της Coca Cola
Δημοσιεύματα των New York Post και Los Angeles Times θέλουν τον κληρονόμο της Coca-Cola, Άλκη Δαυίδ, να καλείται να αποζημίωσει θύμα του για φερόμενο βιασμό με το αστρονομικό ποσό των 900 εκατομμυρίων ευρών: Τι απαντά ο ίδιος με αναρτήσεις στο Instagram

Η Jane Doe στην αγωγή της κατά του Αλκιβιάδη «Άλκη» Δαυίδ, ισχυρίστηκε στην αγωγή της οτι έπεσε επανειλημμένα θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης αλλά και βιασμού σε διάστημα τριών ετών (2016 έως 2019) από τον κληρονόμο της Coca Cola.

«Είναι τόσο κατάπτυστα τα πραγματικά γεγονότα αυτής της υπόθεσης. Βίασε την πελάτισσά μου ενώ δικαζόταν για άλλη υπόθεση», δήλωσε ο δικηγόρος της Gary Dordick.

Η απόφαση των ενόρκων, η οποία, σύμφωνα με το δικηγορικό γραφείο του Dordick, πιστεύεται ότι είναι «μία από τις μεγαλύτερες ετυμηγορίες για σεξουαλική επίθεση στην ιστορία», είναι μόνο η τελευταία εναντίον του David. 

Σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα, ο ίδιος έχει χάσει πολλές αγωγές σεξουαλικών παραβάσεων που έχουν ασκηθεί εναντίον του, ενώ του έχουν επιδικαστεί συνολικά περίπου 70 εκατομμύρια δολάρια σε αποζημιώσεις. Την ίδια ώρα δεν είναι λίγες οι υπάλληλοι που έχουν ισχυριστεί ότι ο Δαυίδ είχε προσπαθήσει να τους εξαναγκάσει ή τους απέλυσε επειδή αρνήθηκαν να συνευρεθούν μαζί του.

Η ιστορία ξεκινάει το 2016 όταν - σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα - ο Άλκης Δαυίδ προσπάθησε να τη φιλήσει στο ιδιωτικό του νησί στην Ελλάδα, αλλά εκείνη τον απώθησε. Η εργαζόμενη απολύθηκε αργότερα το ίδιο έτος και δεν μίλησε ξανά μαζί του μέχρι το 2018, όταν την κάλεσε να επανέλθει προκειμένου να εργαστεί στην προώθηση προϊόντων της εταιρείας παραγωγής προϊόνυβν κάνναβης, Swiss-X.

Ο Δαυίδ φέρεται να την προσκάλεσε σε δωμάτιο του ξενοδοχείου του, όπου της έδωσε δείγμα από αυτό που ισχυρίστηκε ότι ήταν προϊόν CBD. Σύμφωνα με την καταγγελία, η γυναίκα ξεκίνησε τότε να αισθάνεται «μεθυσμένη» και «αποπροσανατολισμένη».

Όπως αναφέρει η New York Post, ο Δαυίδ εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει η γυναίκα, αυτοϊκανοποιήθηκε μπροστά της και την παρενόχλησε σεξουαλικά.

Τον επόμενο χρόνο, ο Δαυίδ φέρεται να τη βίασε σε ένα μικρό δωμάτιο κατά τη διάρκεια επαγγελματικής συνάντησης. Αυτό το γραφείο, σύμφωνα με όσα είπαν οι δικηγόροι της, το ονόμαζε «δωμάτιο βιασμού» [The Rape Room]. Στο χώρο υπήρχαν εικόνες πορνό, ενώ ένα πόστερ που έγραφε «HER-ASS» βρισκόταν στην πόρτα του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού.

Σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα από το 2019 τρεις γυναίκες, υπάλληλοι των εταιρειών του, τον οδήγησαν στα δικαστήρια, κατηγορώντας τον για σεξουαλική παρενόχληση, προσβολή προσωπικότητας και γενετήσιας αξιοπρέπειας, οι οποίες και δικαιώθηκαν. Οι δύο πρώτες κέρδισαν τόσο πρωτόδικα όσο και την έφεση που άσκησε κατά της απόφασης ο Δαυίδ.

Η Loreen Reeves έγινε η τρίτη κατά σειρά γυναίκα που κατήγγειλε τον γόνο της επιχειρηματικής δυναστείας και η οποία δικαιώθηκε στο δικαστήριο, κάτι που είχε αποτέλεσμα να βγαίνει σε πλειστηριασμό στις 27 Σεπτεμβρίου η μοναδική βίλα του Δαυίδ στις Σπέτσες.

Για fake news δικηγόρων μιλά ο Δαυίδ

Με ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο Instagram, ο Άλκης Δαυίδ έσπευσε να ενημερώσει την Πέμπτη τους 236 χιλιάδες ακολούθους του για την αθωότητά του με μια σειρά από βίντεο.

«Πρόκειται για fake news, όπως και ότι οι εφημερίδες και τα μέσα «δεν κατάλαβαν καλά, καθώς πρόκειται για μια γραπτή πρόταση εντολής αποζημίωσης που δεν έφτασε ποτέ στα χέρια του δικαστή», λέει.

Μάλιστα αποδίδει την πρόταση αυτή στον δικηγόρο Gary Dordick, «ακόλουθου» του Tom Girardi.

Σημειώνεται πως ο Άλκης Δαυίδ είναι μέλος της οικογένειας που ελέγχει τον κολοσσό Coca Cola, με την επιχειρηματική του δραστηριότητα να περιλαμβάνει διαδικτυακές πλατφόρμες, πρακτορείο μοντέλων και την εταιρεία Hologram USA, η οποία δημιουργεί ολογράμματα νεκρών celebrities.

{https://www.instagram.com/reel/C8byVwIMlVZ/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA==}

{https://www.instagram.com/reel/C8dDYk2sF-L/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA==}